Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković najavio za ponedjeljak u Vašingtonu sastanak sa potpredsjednikom SAD Majkom Pensom

Objavljeno: 31.05.2017. 18:40 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je da će se u ponedjeljak, 5. juna ove godine u Vašingtonu, nakon što naša zemlja predajom ratifikacionih instrumenata u State Departmentu i formalno postane članica NATO-a, sastati sa potpredsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Majkom Pensom.

„Sveukupan uspjeh Crne Gore ne bi bio moguć bez pomoći Sjedinjenih Država. Vjerujem da je naše partnerstvo i prijateljstvo vječno. Svi znamo da se prijateljstvo ne mjeri veličinom i bogatstvom neke države, već dobrim namjerama i djelima. Želim da poručim američkom narodu da će u Crnoj Gori uvijek imati iskrenog i pouzdanog prijatelja“ – rekao je predsjednik Vlade u izjavi američkom magazinu „Time“.

Predsjednik Marković je u izjavi „Tajmu“ rekao da Crna Gora 5. juna ulaskom u NATO 5. pravi istorijsku prekretnicu i pridružuje se najmoćnijim država svijeta kako bi zajedno radili na promociji civilizacijskih vrijednosti u cilju očuvanja mira i stabilnosti u svijetu.

„Ko poznaje istoriju Crne Gore u posljednja dva vijeka, razumije zašto je nama toliko važna garancija naše nezavisnosti koju definitivno dobijamo članstvom u NATO. U istoriji se to događalo više puta – da se o sudbini Crne Gore odlučuje bez njenog prisustva. To više nikada neće biti moguće“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković u izjavi magazinu „Tajm“.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Integralna izjava predsjednika Vlade Duška Markovića (DOCX)

Integralna izjava predsjednika Vlade Duška Markovića (PDF)

Link na izjavu: http://time.com/4797972/dusko-markovic-montenegro-nato-donald-trump/

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?