Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana konferencija za medije nakon 28. sjednice Vlade Crne Gore

Objavljeno: 01.06.2017. 20:37 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Fotografije: Konferencija za medije nakon 28. sjednice Vlade Crne Gore (29.6 MB)

Vlada je preusmjerila Muzičkom centru 60.000 eura za nabavku dva koncertna klavira za potrebe institucija kulture u Pljevljima i Bijelom Polju i 20.000 eura za međunarodna gostovanja Crnogorskog simfonijskog orkestra, dok će Pomorski muzej dobiti 30.000 eura za potrebe održivog funkcionisanja Bokeljske mornarice – rekao je na konferenciji za medije održanoj nakon dašanje sjednice Vlade ministar kulture Janko Ljumović. Riječ je dijelu novca koji je ranije bio određen za finansiranje manifestacija i festivala od posebnog značaja za kulturu Crne Gore.

Generalni direktor Direktorata za poreski i carinski sistem Novo Radović saopštio je da je Vlada danas utvrdila Predlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na nepokretnosti, kojim se obvezniku poreza na nepokretnosti koji je korisnik nepokretnosti u državnoj svojini po osnovu dugoročnog zakupa, ukida obaveza plaćanja poreza na nepokretnosti.

„Nije cjelishodno uvoditi poresku obavezu zakupcima državne imovine koji su sa državom zaključili ugovor o dugoročnom zakupu, jer bi pored zakupnine plaćali i porez na nepokretnosti. Imali bi dvije obaveze prema državi i porez na nepokretnosti i naknadu po osnovu zakupa nepokretnosti. Ocijenjeno je da je ova odredba predstavlja biznis barijeru, te da nije cjelishodno niti opravdano i oporezivati i naplaćivati zakup“ – istakao je Radović.

Generalni direktor Direktorata za državni trezor Dragan Darmanović iznio je detalje u vezi sa Informacijom o projektu reforme poreske administracije, koji će se finansirati uz zajam Svjetske banke.

„Svrha navedenog projekta jeste unapređenje kapaciteta zaposlenih u poreskoj administraciji, uvođenje nove metodologije i načina rada, implementacija novog softverskog rješenja za prikupljanje prihoda, kao i pružanje bolje usluge poreskim obveznicima“ – kazao je Darmanović.

Youtube link na konferenciju za medije: https://youtu.be/4j-F-Aj_RB8    

   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?