Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Simović sa poljoprivrednicima iz Tuzi i Golubovaca: Dijalogom do fer uslova na tržištu

Objavljeno: 02.06.2017. 00:55 Autor: MPRR
MPRRMPRR
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović pozvao je danas predstavnike poljoprivrednih proizvođača sa područja gradskih opština Golubovci i Tuzi, kako bi razgovarali na temu aktuelne situacije na tržištu poljoprivrednih proizvoda. Sastanku su prisustvovali i predsjednici gradskih opština Golubovci i Tuzi, Dušan Radonjić i Abedin Adžović.

Suština sastanka bila je da se u otvorenom dijalogu analizira stanje na tržištu poljoprivrednih proizvoda, uz razumijevanje potrebe stvaranja fer uslova na tržištu.

Predstavnici proizvođača su izrazili zadovoljstvo zbog organizovanog sastanka na temu unapređenja njihovog poslovanja, iskazujući uvjerenje da je ovakav zajednički pristup važna pretpostavka rješavanja aktuelnih problema. Poljoprivrednici su istakli da imaju kvalitetne proizvode i da mogu biti konkurentni na tržištu.

Dogovoreno je da se započeti dijalog nastavi u kontinuitetu i da se sa pažnjom prati situacija na tržištu, kao i da se posebno nastavi tijesna komunikacija sa savjetodavnim službama koje će u narednom periodu pratiti ukupan tok proizvodnje i analizirati stanje na tržištu, sa aspekta ponude i tražnje. Osnovni i zajednički cilj biće da domaća proizvodnja bude što konkurentnija, sa aspekta obima, strukture, kvaliteta, kontinuiteta i cjenovno.

Takođe, tokom razgovora ukazano je na značaj kontrole kvaliteta i bezbjednosti hrane, sa jednakim tretmanom i domaćih i uvoznih proizvoda, imajući u vidu da je apsolutni prioritet da potrošači u Crnoj Gori imaju zdravstveno bezbjedan proizvod u ponudi.

Tokom sastanka posebna pažnja je posvećena analizi potencijalnih izvoznih tržišta, kako bi se u susret prispijevanju određenih poljoprivrednih kultura na vrijeme stvorili povoljni tržišni uslovi. U tom pravcu dogovorene su koordinirane aktivnosti koje će se sprovoditi od strane nadležnih institucija, kako bi se ubrzalo otpremanje roba u izvoz.

Ministar je proizvođačima saopštio da će narednih dana razgovarati i sa predstavnicima trgovačkih lanaca u Crnoj Gori, kao i izvoznicima, kako bi se u neposrednoj komunikaciji sagledali svi važni aspekti koji utiču na stabilnost situacije na tržištu ovih proizvoda, uspostavila dobra komunikacija i maksimalan stepen razumijevanja u cilju zadovoljenja poslovnih interesa svih učesnika u ovom procesu. Posebna odgovornost u tome biće svakako zadovoljenje interesa potrošača.

Kadrovi sa sastanka ministra Simovića sa poljoprivrednicima iz Tuzi i Golubovaca



PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?