Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Delegacija Vlade Crne Gore učestvuje na VIII internacionalnom forumu za infrastrukturu i građevinske investicije (IIICF) u NR Kini

 

Delegacija Crne Gore na čelu sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem prisustvovala je svečanom otvaranju VIII internacionalnom forumu za infrastrukturu i građevinske investicije (IIICF) u Makao-u, NR Kina. Tema ovogodišnjeg Foruma je „Saradnja za multi-inovativnu održivu infrastrukturu koja podstiče razvoj privrede".

Tom prilikom, crnogorska delegacija sastala se sa menadžmentom kineske kompanije CCECC koja je angažovana na generalnom remontu dionice pruge Kolašin-Kos, čija realizacija je pri kraju.

Ministar Nurković se zahvalio generalnom direktoru kompanije Juan Liju na donaciji u vidu urađene Studijske procjene projekta za generalni remont neremontovanih dionica barske pruge od Trebesice do Bara. Zajednička ocjena je da se puna valorizacija Luke Bar moze postići samo daljim ulaganjem u drumske i željezničke saobraćajnice.

Međunarodni forum posvećen ulaganjima u infrastrukturu i građevinarstvo, koji organizuje Ministarstvo trgovine NR Kine, Kineska asocijacija međunarodnih izvođača radova (China International Contractors Association - CHINCA) i Institut za promociju trgovine i investicija iz Makao-a (Macao Trade and Investment Promotion Institute - IPIM), okuplja oko 1.500 učesnika iz oblasti građevinarstva, državnih zvaničnika i istraživača iz preko 60 zemalja i regiona.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva / Služba za odnose s javnošću Vlade CG

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?