Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković: Ovo je istorijski dan za Crnu Goru

Objavljeno: 06.06.2017. 03:20 Autor: Služba za odnose s javnošću

Ovo je istorijski dan za Crnu Goru i ovim činom je Crna Gora pokazala da prije svega razmišlja o svojim interesima koji neće biti suprotstavljeni bilo kome, izjavio je danas ministar odbrane Predrag Bošković, na konferenciji za medije povodom formalizovanja članstva Crne Gore u NATO predajom instrumenata ratifikacije u Vašingtonu.

Zahvalivši se zaposlenima u državnoj administraciji, predstavnicima medija, predstavnicima civilnog sektora, te pripadnicima i pripadnicama Vojske Crne Gore na velikom doprinosu crnogorskom napretku na putu evroatlantskih integracija, Bošković je istakao: „ Ovo je istorijski dan za Crnu Goru i ovim činom je Crna Gora pokazala da prije svega razmišlja o sebi, o svojim interesima i prvi put napravila taj istorijski zaokret da najviše razmišlja o svom nacionalnom interesu koji neće biti suprotstavljen ni jednom, kako u regionu tako i šire.“

„29-ta članica NATO saveza ovim omogućuje dalje stabilizovanje turbulentnog regiona kao što je Zapadni Balkan“- kazao je ministar odbrane. On je istakao da će Crna Gora kao članica NATO saveza, kontinuiranim doprinosom miru i bezbjednosti u svijetu, opravdati povjerenje saveznika.

„Ovim je Crna Gora ostvarila obezbjeđenje vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a samim tim dala jedan značajan podstrek i putokaz svima u regionu, koji ovaj put tek treba da prođu“ - zaključio je Bošković.

Nakon konferencije za medije, ministar Bošković je priredio prijem povodom današnje predaje instrumenata ratifikacije u Vašingtonu, čime je naša zemlja i zvanično postala članica NATO- a.

 
                           
                     
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?