Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nuhodžić- Mektić: Odlična saradnja Crne Gore i Bosne i Hercegovine u oblasti bezbjednosti

Objavljeno: 06.06.2017. 23:40 Autor: MUP
Ministarstvo sigurnosti BiHBosna i Hercegovina i Crna Gora imaju izuzetno dobru saradnju u oblasti bezbjednosti i takvi odnosi biće nastavljeni i ubuduće, zaključeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludina Nuhodžića sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Draganom Mektićem.

Ministri su konstatovali da je u narednom periodu neophodno intenzivirati saradnju u cilju suprotstavljanja zajedničkim bezbjednosnim izazovima, kao što su transnacionalni kriminal, nezakonite migracije i terorizam.

Delegacije dva ministarstva u Sarajevu su razgovarale o zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala, pitanjima iz zaštite bezbjednosti zajedničkih granica, te o mogućnostima brže razmjene informacija i iskustava.

Na sastanku je takođe razgovarano o aktivnostima na pojednostavljenju procedura u vezi sa pograničnim saobraćajem, kao i o pitanju uspostavljanja zajedničkih graničnih prelaza i kontrola.

Ministar Mektić je ovu priliku iskoristio i da ministru Nuhodžiću čestita prijem Crne Gore u NATO.
Parlamentarna skupština BiH
Ministar Nuhodžić je ranije danas u Sarajevu učestvovao na Regionalnoj godišnjoj konferenciji parlamentarnih komisija za odbranu i sigurnost zemalja Jugoistične Evrope, gdje je okviru panela izlagao na temu Aktuelni sigurnosni izazovi u Crnoj Gori i Jugoistočnoj Evropi.


MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA





Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?