Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nove čestitke Crnoj Gori na članstvu u NATO: I region želi u Alijansu

Objavljeno: 06.06.2017. 23:41 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Makedonski premijer Zoran Zaev čestitao je predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću i građanima prijem u članstvo u NATO. On je konstatovao da pristupanje Crne Gore dokazuje da vrata Alijanse ostaju otvorena i da će motivisati makedonsku vladu na ispunjavanje demokratskih standarda i modernizaciju vojske na putu ka NATO.

„Primjer Crne Gore potvrđuje da ako postoji politička volja i visok nivo građanske svijesti o značaju procesa reforme, onda će ona biti realizovana potrebnom dinamikom i otvoriće perspektivu drugim zemljama”, naveo je makedonski premijer u čestitki.

Prema njegovim riječima, NATO je savez demokratije i građani Makedonije, kao građani Crne Gore i cijelog regiona, treba da budu dio civilizovanog svijeta koji donosi stabilnost i bezbjednost.

I predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić uputio je premijeru Markoviću čestitku, ocjenjujući pristupanje Crne Gore NATO-u "istorijskim uspjehom“.

„Vaš ulazak u porodicu najmoćnijih država svijeta, u savez koji štiti demokratske vrijednosti, i za nas u Bosni i Hercegovini predstavlja važan iskorak u očuvanju mira i stabilnosti cjelokupnog regiona Zapadnog Balkana”, navodi se u čestitki uz konstataciju da je ulazak Crne Gore u NATO „znak nastavka politike otvorenih vrata ka evroatlantskoj orjentaciji regiona u ovu značajnu instituciju”.
  
KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?