Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zastava Crne Gore svečano podignuta pred sjedištem NATO-a i komandama u Monsu i Norfolku

Objavljeno: 07.06.2017. 21:18 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Zastava Crne Gore svečano je danas podignuta uz zvuke naše himne "Oj svijetla majska zoro" pred sjedištem NATO-a u Briselu, a istovremeno i u strategijskim komandama u Monsu i Norfolku.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je na svečanosti ovaj trenutak nazvao istorijskim.
  
„Od danas će 29 zastava vijoriti zajedno simbolizujući naše jedinstvo i solidarnost. NATO je počeo kao zajednica 12 država i za 70 godina je snažno porastao“ – rekao je generalni sekretar NATO-a čestitajući Vladi i građanima Crne Gore na postignućima i posvećenosti euroatlantskim integracijama.

Generalni sekretar je poručio Crnoj Gori da od danas ima 28 saveznika i prijatelja koji će nam priteći u pomoć.

„Dobrodošli u Alijansu Crna Goro“ – rekao je generalni sekretar NATO-a posebno ističući važnost politike otvorenosti NATO-a.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je u progodnom obraćanju da je naša zemlja još od 2006. posvećena dostizanju evroatlanskih vrijednosti, da je iskren i dobar susjed i država koja će odgovarati izazovima sa kojima se suočavaju Evropa i svijet.

„Ovo smo svi čekali i vjerujem da smo zaslužili“, rekao je predsjednik Vujanović.

Predsjednik Crne Gore je ocijenio da današnji čin po značaju prevazilazi Crnu Goru jer je potvrđena jedna od najvažnijih politika NATO-a – politika otvorenih vrata.

Zaključivši da je današnji dan predstavlja početak novog doba za Crnu Goru, poručio je da će naša zemlja štititi i poštovati vrijednosti NATO-a.

Ceremoniji u Briselu su prisustvovali i ministri odbrane i vanjskih poslova Predrag Bošković i Srđan Darmanović, bivši predsjednici Vlade Milo Đukanović i Igor Lukšić kao i raniji ministri vanjskih poslova i odbrane Miodrag Vlahović, Milan Roćen, Nebojša Kaluđerović, Boro Vučinić i Milica Pejanović Đurišić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
 
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?