Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sastanak ambasadorke Kemp i potpredsjednika Pažina: Nastavak saradnje sa Ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori

Objavljeno: 09.06.2017. 21:26 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GorePotpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin primio je danas novimenovanu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Alison Kemp.

Uz konstatovanje odličnih bilateralnih odnosa između dvije države potpredsjednik Pažin je izrazio uvjerenje da će tokom svog mandata ambasadorka Kemp podsticati nastavak realizacije postojećih i definisanje novih modela saradnje Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva. Zahvalivši na dosadašnjoj podršci, potpredsjednik je izrazio punu spremnost za nastavak partnerstva s Ambasadom UK u Crnoj Gori po konkretnim pitanjima iz njegove nadležnosti.

Ambasadorka Kemp je istakla da veoma vrijednuje dosadašnju saradnju i naglasila svoju posvećenost njenom daljem unaprjeđenju na obostrano zadovoljstvo. Zakon je centralno sredstvo za stvaranje stabilne države i zbog toga je ambasadorka izrazila spremnost da pruži doprinos reformama u Crnoj Gori i izgradnji snažnih odnosa naše dvije države.

Konstatovana je i značajna podrška koju Vlada Ujedinjenog Kraljevstva pruža u dugogodišnjoj saradnji Crne Gore sa AIRE centrom iz Londona, organizacijom koja je dala značajan doprinos reformi pravosuđa. Potpredsjednik Pažin se posebno zahvalio na dosadašnjoj podršci projektu koji se realizuje u Vrhovnom sudu i izrazio spremnost za saradnju na jačanju pravnog okvira u oblasti građanske materije, posebno građanske kodifikacije i medijacije, kao alternativnog mehanizma za riješavanje sporova.

Zajednički je zaključeno da prepoznate mogućnosti saradnje predstavljaju dobar osnov za nastavak partnerske i otvorene komunikacije u narednom periodu.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?