Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković u HG „Budvanska rivijera“: Bez dodatnih opterećenja za privredu mimo Fiskalne strategije

Objavljeno: 12.06.2017. 03:25 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
                                              
Predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je danas tokom sastanka sa upravom i menadžmentom Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ da su Predlogom finansijske strategije Crne Gore 2017-2020, koju je Vlada usvojila na sjednici održanoj u četvrtak, 9. juna, predviđene sve mjere koje Vlada namjerava da uvede u narednom periodu.

„Neće biti novih opterećenja za privredu. Sve činimo da očuvamo poslovni ambijent, ali nije bilo lako. Nova Vlada je u samo mjesec dana donijela niz mjera. Međutim, ohrabruju dosadašnji rezultati mjera jer imamo porast prihoda za više od 40 miliona i nikada veće interesovanje investitora i nikada intenzivnija aktivnost investitora nego do sada. Fiskalna strategija je bila neophodna – mislim da smo našli mjeru. Dakle, novih opterećenja nema, može samo da dođe do relaksacije što zavisi od tržišta“ – rekao je premijer Marković u Budvi.

Uprava Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ pozdravila je odluku Vlade da ne podiže nižu stopu poreza na dodatu vrijednost navodeći da takva odluka Vlade ohrabruje i garantuje očuvanje konkurentnosti turističke privrede naše zemlje.

„Hvala Vam na tome što je zadržana niža stopa PDV-a za turizam. Zahvaljujem u ime turističke privrede“ – rekla je izvršna direktorka Hotelske grupe „Budvsnska rivijera“ Katarina Kažanegra predsjedniku Vlade.

Uspješna kompanija

Tokom posjete organizovane povodom otvaranja rekonstruisanog Hotela „Aleksandar“ uprava i menadžment „Budvanske rivijere“ predočili su predsjedniku Vlade impresivne rezultate poslovanja.

Predočeno je da je 2016. godina bila jedna od najuspješnijih poslovnih godina sa ostvarenim prihodom iznad 19 miliona eura i dobiti od 1.012.356 eura, i da je u odnosu na 2015. godinu, ostvarena neto dobit veća je za 84%. Navedeno je da i podaci ove predsezone ohrabruju – kapaciteti su puni – popunjenost je 98%, a prema dosadašnjim pokazateljima očekuje se da ove godine rast u odnosu na prošlu godinu iznosi oko 10%.

Istaknuto je da sve veći broj gostiju „Budvanske rivijere“ dolazi iz zemalja Evropske unije, da su otvorena tržišta Ujedinjenog Kraljevstva i skandinavskih zemalja kao i da je ostvarena odlična saradnja sa nacionalnim avioprevoznikom „Montenegro Airlines“. Navedeno je da se ove godine očekuje povećanje broja gostiju sa zapadnoevropskog tržišta za oko 15%.

Predsjednik Vlade je čestitao „Budvanskoj rivijeri“ na uspješnom poslovanju izrazivši zadovoljstvo rezultatima. Premijer Marković je rekao da Vlada nastavlja odlučno da realizuje razvojne projekte i pokreće nove dodajući da očekuje da u narednom periodu budu pokrenuti projekti koji će dodatno povećati konkurentnost crnogorskog turizma poput mosta „Verige“, obilaznice oko Tivta i drugih.

Hotel „Aleksandar“ – četiri zvjezdice i bazen

Rekonstruisani Hotel „Aleksandar“ koji je većeras svečano otvoren, adaptiran je iz nekadašnjeg hotela kategorije tri zvjedzice u hotel sa 187 soba i apartmana kategorije četiri zvjezdice. Upravo završenom drugom fazom adaptacije vrijednosti oko 5 miliona eura Hotel „Aleksandar“ dobio je i bazen.

Predsjednik Vlade je obišao i jednu od soba rekonstruisanog hotela.

U okviru „Budvanske rivijere“, pored Hotela „Aleksandar“ posluju još i Turističko naselje „Slovenska plaža“, hoteli „Mogren“, „Palas“ i „Castellastva“.

Sastanku predsjednika Vlade i uprave i menadžmenta Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ prisustvovao je i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.
   
 
    
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?