Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković i ambasadori NATO-a: CG članstvom u NATO-u ostvarila strateški cij koji doprinosi stabilnosti regiona

Objavljeno: 14.06.2017. 01:17 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Predsjednik Vlade Duško Marković i ambasadori država članica NATO-a ocijenili su na posljednjem sastanku da je Crna Gora članstvom u Sjevenoatlantskoj alijansi ostvarila važan strateški cilj, koji doprinosi i stabilnosti Zapadnog Balkana.

„Mi ćemo sa članicama iz našeg regiona, vjerujem, dati novi impuls rješavanju regionalnih pitanja i nastojati da svojim primjerom i uticajem doprinesemo učvršćivanju mira i stabilnosti.
 
Promovisaćemo nastavak politike proširenja, bićemo i dalje veoma aktivni u radu tzv. Formata A5 (Atlantske povelje) što će, vjerujem, snažno doprinositi daljem širenju evroatlantske porodice“ – rekao je u predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Premijer se zahvalio državama članicama na brzoj ratifikaciji Pristupnog protokola i posebno diplomatama država NATO-a u našoj zemlji, kako sadašnjim tako i prethodnim, dok je više ambasadora istaklo odličnu saradnju sa državnim organima Crne Gore tokom procesa evroatlantske integracije naše zemlje.
 
Posebnu zahvalnost, naveo je predsjednik Vlade, dugujemo Sjedinjenim Američkim Državama na strateškom partnerstvu.
 
Premijer je ponovio ranije izrečeni stav da naša zemlja sada prioritet stavlja na evropske integracije dok je više ambasadora istaklo podršku Crnoj Gori u tom procesu.
 
„Crna Gora je već 2006. javno promovisala svoje vanjskopolitičke ciljeve – njegovanje dobrosusjedskih odnosa i put prema Evropskoj uniji i NATO-u. Crna Gora nije samo izradila planove za budućnost već ih je i realizovala. Od tri glavna cilja dva su već ispunjena. Ostaje samo integracija u EU. I treći će biti ispunjen ako Crna Gora bude nastavila ovim tempom. Imate bezrezervnu podršku Mađarske, a vjerujem i ostalih“ – rekao je na početku sastanka ambasador Mađarske Kristijan Poša koji je u svojstvu predstavnika kontakt-zemlje za NATO bio domaćin sastanka.
 
  
Obraćanje predsjednika Vlade Duška Markovića na posljednjem sastanku ambasadora država članica NATO-a možete preuzeti ovdje.
 
 
 
 
  
      
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?