Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjedniku Vlade predat oficirski grb artiljerijskog brigadira Mitra Martinovića

Objavljeno: 15.06.2017. 20:07 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Fotografije: Predsjednik Vlade Duško Marković primio kolekcionara crnogorskih medalja, odlikovanja i grbova Pavla Novakovića (41,3 MB)

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u četvrtak kolekcionara crnogorskih medalja, odlikovanja i grbova Pavla Novakovića sa Cetinja, koji je Državi poklonio raritetan amblem – grb iz oficirske kape Mitra Martinovića, divizijara Crnogorske vojske i kasnije ministra odbrane i vanjskih poslova i predsjednika Vlade Crne Gore.

Poklonjeni amblem, kao dio oficirske uniforme, ima obilježje grba Crne Gore nad ukrštenim mačevima i topovima, što je oznaka artiljerijskog brigadira Crnogorske vojske.

Predsjednik Marković se zahvalio kolekcionaru Novakoviću na povjerenju i iskazanoj posvećenosti državi i njenim nacionalnim vrijednostima, koje potvrđuju identitet Crne Gore.

Poklonjeni eksponat, prema riječima donatora, jedan od ukupno dva identična amblema koji su izrađeni prije više od jednog vijeka, biće u propisanoj proceduri dostavljen Ministarstvu kulture kako bi bio izložen u odgovarajućoj muzejskoj postavci.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?