Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Šehović: Poboljšanje kvaliteta obrazovanja jedan od najvažnijih prioriteta Vlade

Objavljeno: 15.06.2017. 20:57 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Ministar prosvjete Damir Šehović na današnjoj konferenciji za medije predstavio je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koji je utvrđen na 30. sjednici Vlade.

Ministar Šehović je ocijenio da se usvajanjem Zakona o visokom obrazovanju stvaraju pretpostavke za kvalitetnije visoko obrazovanje u Crnoj Gori.

„Ciljevi od kojih smo pošli prilikom izrade samog Zakona su: potreba stavljanja akcenta na dostupnost visokog obrazovanja svima pod jednakim uslovima; stavljanje akcenta na kvalitet i mobilnost; akcenat na finansijsku održivost i odgovornost Univerziteta Crne Gore, ali i na usklađenost našeg sistema visokog obrazovanja sa potrebama tržišta rada,“- istakao je Šehović.

Upoznajući javnost sa ključnim novinama Zakona o visokom obrazovanju, ministar Šehović je izrazio uvjerenje da će pored unapređenja kvaliteta visokog obrazovanja, nakon usvajanja pomenutog zakona u Parlamentu biti riješeni i mnogi problemi sa kojima se sistem obrazovanja u Crnoj Gori suočavao.
  

Youtube link na konferenciju za medije: https://www.youtube.com/watch?v=8-4YYL55qAc&feature=youtu.be


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?