Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović u prvoj terenskoj mentorskoj posjeti mladom poljoprivredniku iz Rvaša

Objavljeno: 21.06.2017. 20:57 Autor: MPRR
MPRRMPRR
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović započeo je današnju radnu posjetu Cetinju posjetom mladom poljoprivredniku Bojanu Šofrancu iz Rvaša, kome je Ministar mentor kao korisniku grant podrške Ministarstva za pokretanje poslovanja mladih poljoprivrednika.

Simovic je nakon obilaska vinograda i vinopodruma koji Šofranac gradi i uređuje od sredstava podrške, kazao da je Bojanov biznis idealan primjer spoja porodične tradicije, potencijala područja Rvaša i rada i vizije mladog čovjeka. "Ovo je moja prva terenska mentorska posjeta. Došao sam da vidim na licu mjesta šta radi i sa ambicijom da ohrabrim Bojana. Vraćam se sa njegovog gazdinstva ohrabren svime što sam vidio o vrijednom poduhvatu na degustacionoj sali, dobrom proizvodnom snagom vinograda, urednošću. Posebno sam ohrabren njegovom vizijom i novim investicionim idejama. Ovo je idealan primjer dobrog spoja tradicije koja počiva na porodičnom poslu i tradiciji njegovih predaka, prepoznatljivosti proizvoda sa ovog područja. Ta tradicija oplemenjena sa Bojanovim entuzijazmom znanjem i vizijom, je upravo spoj koji garantuje uspjeh“, kazao je Simović tokom svoje prveterenske mentroske posjete mladom poljoprivrediku.

Sa pozitivnim utiscima Simović je sa imanja mladog Šofranca uputio poruku ohrabrenja svim mladim ljudima da se okrenu oko sebe, da prepoznaju šansu u sopstvenom radu, u svom imanju, svom pregalaštvu. „Mislim da su to putevi naših zajedničkih uspjeha. Zato smo i pokrenuli projekat mladi farmer, sa ambicijom da ove godine ohrabrimo tih 46 mladih ljudi koji su dobili grant, vjerujući da će u narednim godinama to biti sve veći broj, na čemu će Vlada nastaviti da radi.
  
MPRRMPRR
Mladi vinogradar Bojan Šofranac grant u iznosu od 10.000 eura iskoristio je za opremanje degustacijone sale u cilju unapređenja uslova za pružanje usluga turistima koji posjećuju njegovu vinariju, a dio za opremu. Planira širenje zasada, vinarije, zasnivanje voćnih zasada. Potencijala za dalji razvoj ima, s obzirom na veliko interesovanje inostranih turista koji dolaze i bez najave, što se potvrdilo i danas kada je tokom posjete Ministra stigola grupa gostiju iz Njemačke.

Šofranac je danas iskoristio priliku da se zahvali državi i Ministarstvu poljoprivrede na podršci, ne samo njemu, već i svim mladim poljoprivrednicima koji su ove godine dobili podršku.









PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?