Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković sa Perksom: Uz podršku UNICEF-a crnogorsko društvo otvorenije i spremnije za suočavanje sa slabostima

Objavljeno: 22.06.2017. 19:55 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Video: Sastanak predsjednika Vlade Duška Markovića sa predstavnikom UNICEF-a u CG Bendžaminom Perksom - kadrovi

Fotografije: Sastanak predsjednika Vlade Duška Markovića sa predstavnikom UNICEF-a u CG Bendžaminom Perksom (21,5 MB) 

Zahvaljujući pomoći i partnerstvu sa UNICEF-om, crnogorsko društvo je danas otvorenije i spremnije da se suoči sa svojim slabostima i ispravlja ih, ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković koji je primio u oproštajnu posjetu šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamina Perksa.

Na sastanku je posebno istaknut značaj unapređenja obrazovanja, a u tom kontekstu naglašen značaj kvalitetnog odnosa prema djeci. Predsjednik Marković je rekao da će Vlada danas usvojiti set zakona iz oblasti obrazovanja kojim se kroz novi pristup žele kreirati uslovi za sposobnu, motivisanu i naprednu naciju.

Perks je ukazao na važnost uključivanja porodice u proces obrazovanja ali i izgradnje ličnosti kod djece. On je dodao da će UNICEF nastaviti da podržava Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo zdravlja kako bi bila omogućena stručna pomoć porodici i djeci.

Predsjednik Marković je zahvalio Perksu i njegovom timu na podršci u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i ostvarivanju značajnih rezultata u transformaciji društva i prihvatanju evropskih standarda i vrijednosti.

Premijer je posebno pohvalio rezultate, ostvarene u saradnji sa UNICEF-om, u oblastima deinstitucionalizacije djece, inkluzivnog te predškolskog obrazovanja, reformi sistema maloljetničkog pravosuđa te sprečavanja nasilja nad djecom.

Konstatujući potrebu daljeg nastavka reformskih procesa, predsjednik Marković je zahvalio Perksu na aktivnostima i pomoći Crnoj Gori i poželio mu uspjeh u predstojećem profesionalnom angažmanu.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?