Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Šehović: Usvajanje seta Zakona u oblasti obrazovanja najveći je reformski iskorak ove Vlade

Objavljeno: 22.06.2017. 21:46 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuMinistar prosvjete Damir Šehović na današnjoj konferenciji za medije predstavio je set zakona koji su utvrđeni na 31. sjednici Vlade, kojima je zaokružen proces reforme sistema obrazovanja.

„Biću slobodan da kažem da je usvajanje ovih sedam današnjih zakona i usvajanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koje je bilo na dnevnom redu Vlade prošle sedmice, najveći reformski iskorak ove Vlade. Mislim da je na taj način stvorena pretpostavka da se ostvari cilj kojim smo se vodili kada smo osmišljavali reformu, a to je unapređenje kvaliteta svih nivoa obrazovanja u Crnoj Gori“ - ocijenio je ministar Šehović.

Ministar je upoznao javnost sa ključnim novinama, ističući da su glavni ciljevi ove reforme afirmacija i podsticanje znanja, stvaranje pretpostavki za podsticanje i nagrađivanje najboljih učenika i profesora, adekvatan odgovor na potrebe usklađivanja obrazovanja sa potrebama tržišta rada, stvaranje uslova za primjenu praktičnih znanja i vještina u realnom radnom okruženju i izučavanje engleskog jezika od predškolskog uzrasta.
 
Fotografije: Konferencija za medije nakon 31. sjednice Vlade Crne Gore (12,1 MB)

Link na konferenciju za medije: https://youtu.be/iZa-ltsGJmE
   
    
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?