Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pažin – Kantone: Saradnjom Crne Gore i Italije do novih rezultata u borbi protiv korupcije

Objavljeno: 27.06.2017. 00:40 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin primio je danas predsjednika Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije Republike Italije Rafaela Kantonea.

Ocijenjujući dosadašnju saradnju između Crne Gore i Republike Italije veoma pozitivno, potpredsjednik Pažin je izrazio zadovoljstvo što je Italija izabrana za Twinning partnera za realizaciju projekta „Podrška implementaciji mjera integriteta“. Potpredsjednik Vlade je konstatovao da su dosadašnji rezultati gospodina Kantonea na čelu italijanske Agencije za borbu protiv korupcije jasan znak da će realizacija zajedničkog projekta proizvesti konkretne rezultate i doprinijeti jačanju kapaciteta crnogorskih institucija u oblasti integriteta, zaštite zviždača i lobiranja. 

Gospodin Kantone je saopštio da je Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije Republike Italije počastvovana što je u prilici da preko svojih eksperata pruži podršku jačanju kapaciteta crnogorskih institucija u sprječavanju korupcije. Kantone je izrazio uvjeravanja da će projekat rezultirati jasnim preporukama i mjerama koje će doprinijeti jačanju saradnje između crnogorske Agencije za sprječavanje korupcije i drugih nadležnih organa u sistemu borbe protiv korupcije. Dodatno je apostrofirao očekivane rezultate u pravcu obuke službenika za praćenja mjera ingriteta, ali i prepoznavanje konkretnih mjera u cilju jačanja sistema zaštite zviždača, kao i stvaranja uslova za adekvatnu implementaciju Zakona o lobiranju.

Zajednički je konstatovano da postoji prostor i za širenje opsega saradnje između nacionalnih agencija za sprječavanje korupcije, koji je otvoren potpisivanjem Memoranduma o saradnji u toj oblasti, 2015. godine. U tom kontekstu, posebno je prepoznata važnost umrežavanja nadležnih institucija dvije države u cilju razmjene operativnih informacija od značaja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. 

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?