Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Slika „Dijalog u noći“ Igora Rakčevića na zidu Savjeta Evrope

Objavljeno: 27.06.2017. 20:17 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Predsjednik Vlade Duško Marković predao je Savjetu Evrope povodom desetogodišnjice članstva Crne Gore na poklon sliku crnogorskog umjetnika Igora Rakčevića „Dijalog u noći“. Premijer je tom prilikom govorio o dijalogu kao osnovnoj temi slike.

„U periodu nakon obnove nezavisnosti Crna Gora je odlučno gradila iznova svoje institucije i uz pomoć tih institucija probijala put ka evropskoj budućnosti. Crna Gora se za ovih deset godina promijenila, pored građenja institucija, gradili smo svijest o standardima, ne da ih puko implementiramo, nego da ih razumijemo i da ih prihvatimo kao svoje. Zbog toga, ovoj instituciji dugujemo zahvalnost. Crna Gora se transformisala ka onom što su savremeni pravni i vrjednosni standardi ujedno čuvajući ono što je od vajkada karakteriše. I upravo je tema slike koju smo izabrali za dar paradigma onih vrijednosti koje nas čine uzornim Crnogorcima, uzornim građanima i uzornim Evropljanima. To je poruka koju svi dobromisleći mogu i treba da upute svojim saradnicima, svojim sunarodnicima ali i neistomišljenicima. To je dijalog“ – rekao je predsjednik Vlade na ceremoniji kojoj je Savjetu Evrope predata slika „Dijalog u noći“ Igora Rakčevića.

Na ceremoniji su prisustvovali, među ostalima, generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland, ministar vanjskih poslova Češke Republike Lubomir Zaoralek, čija zemlja u ovom mandatu predsjedava Komitetom ministara Savjeta Evrope i poslanici Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini SE.
  
 
  
 
  
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?