Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik SAD Majk Pens u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Objavljeno: 30.06.2017. 02:36 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens doputovaće uskoro u zvaničnu posjetu Crnoj Gori na poziv predsjednika Vlade Duška Markovića.

Posjeta, koja će uslijediti nakon nedavnih sastanaka predsjednika Markovića u Vašingtonu sa potpredsjednikom Pensom i državnim sekretarom Reksom Tilersonom, još jedna je potvrda odličnih političkih odnosa Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država i strateškog partnerstva dviju zemalja.

Predsjednik Marković je pozvao potpredsjednika Pensa u zvaničnu posjetu prilikom službenih razgovora vođenih 5. juna ove godine u Bijeloj kući.

Potpredsjednik Pens najviši je američki zvaničnik koji će posjetiti Crnu Goru u više od stotinu godina od kada su dvije države uspostavile diplomatske odnose. Ujedno, to će biti prva posjeta regionu od strane najvišeg zvaničnika i prvog saradnika predsjednika SAD Donalda Trampa.

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens sastaće se i sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?