Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković sa predsjednikom CANU: Ojačana sinergija Vlade i Akademije

Objavljeno: 30.06.2017. 17:01 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuVlada Crne Gore i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU) ojačale su koheziju i sinergiju potrebnu državi, a radeći na učvršćivanju svojih odnosa, ostvareni su značajni rezultati u prvoj polovini ove godine, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i predsjednika CANU-a Dragana Vukčevića.

Konstatovano je da su novi impulsi, dati prilikom posjete premijera CANU-u u decembru prošle godine, omogućili kvalitetniju saradnju Akademije i resornih ministarstava, te da se intenzivno radi na brojnim dogovorenim projektima.

Zahvalivši predsjedniku Markoviću na ličnom doprinosu unaprjeđenju saradnje, predsjednik Vukčević je informisao o planovima za realizaciju novih projekata CANU koja su od interesa za državu i prevashodno jačanje identiteta. On je rekao i da je Akademija otvorena za nove ljude i ukazao na sve veće interesovanje mladih.

Zajednički je konstatovana želja i nastojanja da se do kraja godine počne sa rekonstrukcijom zgrade u kojoj je smještena CANU.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?