Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Prva zvanična posjeta minista Boškovića Ministarstvu odbrane Republike Slovenije nakon punopravnog članstva CG u NATO

Objavljeno: 30.06.2017. 22:21 Autor: MINISTARSTVO ODBRANE
Ministar odbrane mr Predrag Bošković, sastao se danas sa ministarkom odbrane Republike Slovenije Andrejom Katič. To je bila prilika da ministri, u prijateljskoj atmosferi, razmijene utiske o poslednjem sastanku ministara odbrane NATO članica, ali i razmijene infomacije o dinamici realizacije dogovorene bilateralne saradnje.
 
Ministarka Andreja Katič je izrazila spremnost za doniranje aplikativnog rješenja za potrebe automatizovanog praćenja stanja i protoka materijalnih sredstava, ali i za moguću saradnju u oblasti ispitivanja stabinosti baruta. Ministarstvo odbrane Republike Slovenije je u prethodnom periodu uložilo značajna finansijsko sredstva u cilju razvoja kapaciteta što ih čini liderima na evropskom nivou u ovoj oblasti.

Pored već dogorenih oblika saradnje sagovornici su tokom razgovora razmijenili infomacije o planovima u oblasti modernizacije, i u tom smislu izrazili spremnost za zajedničku saradnju, a sve u cilju održavanja inače stabilne osnove međusobne saradnje ove dvije države, članice NATO-a. U tom kontekstu, ministar Bošković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim stepenom saradnje uz uvjerenje da će Crna Gora nastaviti da korača krupnim koracima u procesu razvoja bezbjednosne i političke situacije.

MINISTARSTVO ODBRANE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?