Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković čestitao predsjedniku Trampu Dan nezavisnosti SAD

Objavljeno: 04.07.2017. 14:41 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Povodom 4. jula – Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uputio je predsjedniku SAD Donaldu Trampu čestitke i iskrene želje za dalji napredak i blagostanje države i njenog naroda. 
  
„Koristim priliku da ponovim zahvalnost Vladi Sjedinjenih Američkih Država, Vama lično i američkom narodu na snažnoj i kontinuiranoj podršci članstvu Crne Gore u NATO-u, što je potvrda trajnog i neraskidivog prijateljstva i partnerstva dvije države i dva naroda, kao i poruka da politika otvorenih vrata i transatlantska saradnja ostaju visoko na agendi Sjedinjenih Američkih Država i Alijanse. To je posebno važno u kontekstu sadašnje bezbjednosne situacije u Evropi, kao i u regionu Zapadnog Balkana“, piše u čestitki predsjednika Markovića. 
  
Uvjeren je, kako se dodaje, da će u okviru Alijanse naša saradnja i strateško partnerstvo biti dodatno osnaženi i unaprijeđeni novim kvalitetom i sadržajima, kako u bilateralnim odnosima, tako i u sistemu kolektivne bezbjednosti.
„Želim da naglasim da će Crna Gora, kao nova saveznica, nastaviti da konstruktivno doprinosi zajedničkim vrijednostima i regionalnoj stabilnosti, kao i da posvećeno ispunjava zadatke Alijanse, uključujući i dostizanje odgovarajućeg nivoa izdvajanja za sektor odbrane“, navodi se u čestitki.

Dodaje se da će Crna Gora, uz snažnu podršku SAD, nastaviti da se izgrađuje na principima slobode, demokratije i poštovanja ljudskih prava, kao temelja savremenog društva.

Predsjednik Marković je iskazao uvjerenje da će u periodu koji je pred nama crnogorsko-američki odnosi i partnerstvo biti dodatno učvršćeni u svim oblastima od obostranog interesa, a posebno u ekonomskoj sferi kroz snažnije prisustvo američkih investicija u Crnoj Gori: „Nesumnjivo je da će tome snažan impuls dati i bilateralni sastanci na najvišem nivou koje sam kao predsjednik Vlade Crne Gore imao u Vašingtonu u maju i junu ove godine, kao i predstojeća zvanična posjeta potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Majka Pensa Crnoj Gori“. 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?