Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković sa glavnim direktorom CRBC-a: Šan obećao izgradnju autoputa u roku

Objavljeno: 04.07.2017. 18:07 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
    
   
Izgradnja prve dionice autoputa Bar-Boljare od Podgorice do Mateševa biće završena u roku, na kvalitetan način i uz poštovanje najviših bezbjednosnih standarda, kazao je glavni direktor kineske kompanije CRBC Lu Šan na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.

Saglasivši se sa premijerom da je ovo projekat dvije vlade i dva naroda, Šan je kazao da je među 200 projekata koje njegova kompanija radi širom svijeta, ovaj u Crnoj Gori za njih među prioritetima. Najavio je da će pojačati prisustvo inžinjera i menadžmenta na terenu te zaposliti dodatnu radnu snagu i iz Crne Gore kako bi se intezivirali radovi na autoputu. Šan je rekao i da će posebna pažnja biti posvećena zaštiti životne sredine.

Predsjednik Marković je kazao da je izuzetno zadovoljan dinamikom radova u 2017. godini i ponovio očekivanje da u ovoj godini bude potrošeno svih 194,3 miliona eura predviđenih za autoput u kapitalnom budžetu za ovu godinu. On je podsjetio da je do sada izdato 16 građevinskih dozvola, te da se ubrzo očekuje izdavanje još jedne, čime se stvaraju uslovi da na cijeloj trasi imamo više mašina i zaposlenih.

Premijer je saopštio da Vlada već u ovom trenutku radi na stvaranju pretpostavki za nastavak gradnje autoputa od Mateševa do granice sa Srbijom.

Direktor CRBC-a je kazao da je njegova kompanija dogovorila sa vlastima u Srbiji izgradnju autoputa do granice sa Crnom Gorom, kako bi se spojio sa trasom koja na teritoriji naše države treba da ide do Boljara. Istakao je važnost ovog projekta ne samo za Crnu Goru i Srbiju, već i za cio region Zapadnog Balkana.

Vlada Crne Gore, kako je naveo predsjednik Marković, ima planove za ozbiljan razvoj infrastrukture, ne samo u drumskom nego i u željezničkom saobraćaju, ali ukazao da se moraju naći modeli kako se ne bi ugrozili napori koje Vlada čini u konsolidaciji javnih finansija. U tom kontekstu, sagovornici su pozitivnim ocijenili model privatno-javnog partnerstva.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?