Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje na najavu Univerziteta Crne Gore o upisu na Višu medicinsku školu u Beranama

Objavljeno: 08.07.2017. 02:03 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Zakonom o visokom obrazovanju („Sl. list CG“, br. 44 od 21. oktobra 2014, 52/14, 47/15, 40/16) propisano je da „Vlada određuje broj studenata koji će se finansirati iz budžeta Crne Gore za određeni studijski program, u skladu sa brojem propisanim u licenci javne ustanove.“ (Član 65 Zakona).

Vlada je, kako je saopšteno javnosti, na 33. sjednici, održanoj 6. jula 2017. godine, donijela odluke za koje je nadležna među kojima i odluku da na Visoku medicinsku školu u Beranama predstojeće studijske godine bude upisan isti broj studenata kao i protekle godine, a u skladu sa prethodno donijetom odlukom Vlade da sjedište Škole ostane u Beranama.

Saglasno navedenom, Univerzitet Crne Gore dužan je da raspiše Konkurs za upis na osnovne studije za studijsku 2017/2018. godinu u skladu sa odlukom Vlade.

Univerzitet nije nadležan da tumači i mijenja odluke Vlade u dijelu studijskih programa i broja studenata več da odluke sprovede.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?