Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković na svečanosti otvaranja obnovljenog hotela Maestral: Vlada je snažno opredijeljena brzoj i kvalitetnoj valorozaciji potencijala CG

Objavljeno: 15.07.2017. 03:40 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je večeras da je Vlada Crne Gore snažno opredjeljena i posvećena brzoj i kvalitetnoj valorizaciji potencijala naše zemlje, prije svega onih u turizmu i da je zbog toga neophodno jačanje institucija, uspostavljanje vladavine prava i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta.

„Odlučni smo da uporedo sa tim u Crnoj Gori obezbjedimo prijateljsko investiciono okruženje, koje treba da podstakne rast ekonomije, razvoj i nova radna mjesta. Želimo, da sa investitorima i njihovim ulaganjima dobijemo ono što nam je prijeko potrebno: znanje i sposobnost da kvalitetnije upravljamo našim potencijalima. Crna Gora danas kao članica NATO-a, šalje pozitivan signal svjetskoj poslovnoj zajednici da je ona odredište gdje treba uložiti novac i pokrenuti biznis, potvrđujući da se radi o državi čiji je politički, pravni, ekonomski i demokratski kapacitet verifikovan na adresama najrazvijenijih zemalja svijeta“ – rekao je premijer Marković večeras u Pržnom na svečanosti otvaranja obnovljenog hotela Maestral.
   
Predsjednik Marković je rekao da je naša zemlja ima ogromne mogućnosti za razvoj visokokvalitetnog turizma i da je na listama renomiranih svjetskih turističkih organizacija svrstana u sam vrh prognoziranog turističkog i ekonomskog rasta za naredni period.
   
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
    
Govoreći o hotelu Maestral i njegovim vlasnicima premijer je rekao da Vlada cijeni napor, povjerenje i partnerstvo kompanije Monte Rock – vlasnika hotela Maestral – koja nije čekala međunardnu verifikaciju mogućnosti Crne Gore već je sa partnerima prisutna u Crnoj Gori duže od decenije.

„Crna Gora je danas prestižna turistička destinacija, jedna od najatraktivnijih na cijelom Mediteranu, a hotel Maestral u Evropi i šire prepoznat je kao jedan od simbola turističke Crne Gore. Noćas ga vidimo u novom sjaju i kao prestižni primjer graditeljstva na Crnogorskom primorju, nesporne arhitekturne i geografske osobenosti, istovremeno kao i najbolju potvrdu Crne Gore i njenih investicionih mogućnosti“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković.

Premijer je podsjetio da je Monte Rock grupa u prethodne dvije godine uložila 50 miliona eura u kupovinu i adaptaciju hotela Maestral, a da je firma Adriatic Properties, kao dio pomenute investicione grupe, u proteklih 10 godina realizovala investicije u iznosu većem od 150 miliona eura.

„Na taj način, naši partneri su snažno doprinijeli dostizanju internacionalnih standarda u oblasti hotelijerstva i održivog razvoja“ – rekao je predsjednik Vlade čestitajući vlasniku na dobro obavljenom poslu obnove hotela.

Predsjednik Vlade je pozvao prisutne ličnosti iz svjeta biznisa da ulažu u Crnu Goru rekavši da je cilj da zajedno izbrusimo ovaj dragulj Evrope na dobrobit svih.

„Vlada je spremna za taj poduhvat“ – zaključio je predsjednik Vlade.

Ceremonija svečanog presijecanja vrpce predviđena je iza ponoći.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
Govor predsjednika Markovića možete preuzeti ovdje.
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?