Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković otvorio obnovljeni hotel Maestral u Pržnom: Ulaganja oko 50 miliona eura

Objavljeno: 15.07.2017. 06:15 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković otvorio je kasno večeras u Pržnom obnovljeni hotel Maestral. Vrpcu su zajedno sa predsjednikom Vlade presjekli suvlasnici hotela Petros Status i Pol Pua.

Obnovljeni hotel raspolaže sa 205 smještajnih jedinica (22 apartmana i 183 sobe) internacionalnog standarda. Maestral Hotel & Resort u ponudi pruža savremeni Wellness & Spa centar sa vanjskim i unutrašnjim bazenom i nudi najsavremenije trendove u oblasti Wellness ponude. Takođe, u ponudi su moderni restorani i barovi, kao i kongresni centar sa brojem mjesta do 400 učesnika. U hotelu je 380 zaposlenih – 70 više nego prije adaptacije hotela.

Hotel Maestral posluje u sklopu kompanije Hit Montenegro čiji je vlasnik kompanija Monte Rock.

Kompanija Monte Rock kupila je hotel Maestral za 27 miliona eura i uložila 20 miliona eura u njegovu adaptaciju tako da su ukupna ulaganja oko 50 milionma eura. Radovi su trajali od oktobra 2016. godine do juna 2017. godine.

Predsjednik Vlade je saopštio, obraćajući se zvanicama, da je Vlada Crne Gore snažno opredjeljena i posvećena brzoj i kvalitetnoj valorizaciji potencijala naše zemlje, prije svega onih u turizmu i da je zbog toga neophodno jačanje institucija, uspostavljanje vladavine prava i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta.

Obraćanje predsjednika Vlade Duška Markovića dostupno je ovdje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?