Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković sa šeikom Al Nahjanom: Crna Gora je sigurna i bezbjedna država za investicije iz UAE

Objavljeno: 17.07.2017. 20:56 Autor: KABINET PREDSJENIKA VLADE

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Fotografije: Predsjednik Vlade Duško Marković primio ministra vanjskih poslova UAE šeika Abdulaha bin Zajeda bin Sultana Al Nahjana (22 MB) 

Video: Predsjednik Vlade Duško Marković primio ministra vanjskih poslova UAE šeika Abdulaha bin Zajeda bin Sultana Al Nahjana - kadrovi

Crna Gora je sigurna i bezbjedna država za investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa ministrom vanjskih poslova i međunarodne saradnje UAE, šeikom Abdulahom bin Zajedom bin Sultanom Al Nahjanom koji boravi u zvaničnoj posjeti našoj državi.

Sagovornici su saglasni u ocjeni da su bilateralni odnosi Crne Gore i UAE odlični te da ima prostora za dalje jačanje ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma. U tom kontekstu, predsjednik Marković je istakao važnost uspostavljanja avio linije između Dubaija i Tivta kao i nastavak saradnje po pitanju vizne liberalizacije. Zajednički je konstatovano da bi bilo korisno uspostavljanje mješovitih komisija koje bi radile na pospješivanju ekonomske saradnje.

Podsjetivši da je 5. juna Crna Gora postala članica NATO-a, premijer Marković je istakao da naša država svoju budućnost vidi u Evropskoj uniji i konstatovao da je cilj da se pregovori završe u narednih pet godina. Šeik Al Nahjan je pozdravio ovakvo opredjeljenje Crne Gore i posebno pohvalio odlične odnose koje imamo sa država regiona, konstatujući to ohrabrujućim za strane investitore.

Ističući da nema jedinstvene Evrope bez Zapadnog Balkana, kao ni stabilnosti Unije bez stabilnog regiona, predsjednik Marković je naveo da Crna Gora sebe vidi u EU, bez obzira na to kako ona bude izgledala ubuduće.

U kontekstu razgovora o miru i stabilnosti, istaknut je značaj borbe protiv svih vrsta ekstremizma i radikalizma i jačanja saradnje nadležnih službi u toj oblasti. Sagovornici su takođe razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Persijskom zalivu.

KABINET PREDSJENIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?