Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana vanredna sjednica Biroa za operativnu koordinaciju rada bezbjednosnih službi

Objavljeno: 19.07.2017. 05:28 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 
 

Biro za operativnu koordinaciju rada bezbjednosnih službi zaključio je na vanrednoj sjednici održanoj u utorak uveče na zahtjev predsjednijka Vlade Duška Markovića da su svi nadležni državni subjekti profesionalno, odgovorno i uspješno odgovorili na seriju požara koja je proteklih dana zahvatila Centralni i Primorski region, ali da je na osnovu stečenih iskustava potrebno dodatno unaprijediti djelove sistema zaštite i njihovu koordinaciju.

Na sjednici kojom je predsjedavao koordinator Biroa, ministar unutrašnnjih poslova Mevludin Nuhodžić, prezentirana je cjelovita informacija o svim preduzetim aktivnostima zaštite i spašavanja. U gašenju požarâ aktivirani su svi raspoloživi ljudski, materijalni i organizacioni kapaciteti. Obavljeno je oko 1.200 intervencija. Nije bilo stradalih spasilaca, vatrogasaca ni građana. Do su do izražaja došli maksimalna posvećenost i požrtvovanje svih aktera koji su djelovali na požarištima.

Biro je ukazao na značaj i potrebu popune i osavremenjivanja materijalno-tehničkih sredstava za preventivno djelovanje i nadzor požara kao i da treba razmotriti mogućnost formiranja posebnog fonda za podršku sistemu zaštite i spašavanja.

Biro je iskazao posebnu zahvalnost za pomoć pruženu u okviru Euroatlantstkog centra za odgovor na katastrofe (EARDC) i Mehanizma za civilju zaštitu Evropske unije – Ukrajini, Švajcarskoj, Republici Bugarskoj i Državi Izraelu – kao i susjednim državama – Republici Srbiji, Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini – na iskazajnoj spremnosti za pružanje podrške u gašenju požara i saniranju posljedica.
 
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?