Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar unutrašnjih poslova: Odgovor na požare profesionalan i uspješan. Vatrogascima po 400 €

Objavljeno: 20.07.2017. 20:23 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Video: Izjava ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića
Služba za odnose s javnošćuMinistar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio je da je Vlada ocijenila da su svi nadležni subjekti profesionalno, odgovorno i uspješno odgovorili na seriju požara koja je proteklih dana zahvatila centralni i primorski region.

„Vlada je danas razmotrila i usvojila informaciju o požarima na teritoriji Crne Gore u periodu od 1. do 18. jula 2017. godine i ocjenila da su svi nadležni subjekti profesionalno, odgovorno i uspješno odgovorili na seriju požara koja je proteklih dana zahvatila Centralni i Primorski region. Vlada je iskazala posebnu zahvalnost NATO centru za vanredne situacije za brz odgovor, mehanizmu za civilnu zaštitu Evropske unije, državama koje učestvuju u aktivnostima gašenja požara – Ukrajini, Švajcarskoj, Bugarskoj, Izraelu, kao i državama koje su iskazale spremnost da pomognu u ovoj situaciji“ – rekao je ministar Nuhodžić nakon sjednice Vlade.

Ministar je informisao javnost da je Vlada izdvojila 230 hiljada iz tekuće budžetske rezerve za nagrađivanja službenika zaštite i spašavanja i to tako što će vatrogasci koji su neposredno učestvovali u gašenju požara biti nagrađeni sa 400 eura, a oni koji su imali povećani obim posla a nijesu učestvovali u gašenju požara biti nagrađeni sa po 200 eura.

„Vlada je zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova da sagleda postojeći koncept sistema zaštite i spašavanja i kroz dodatnu analizu predloži Vladi model za njegovo unapređivanje i da u što kraćem roku Ministarstvo unutrašnjih poslova pripremi dodatni program za nabavku potrebnih sredstava i opreme za preventivno djelovanje, posmatranje, izviđanje terena i kvalitetnije funkcionisanja sistema zaštite i spašavanja“ – zaključio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?