Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović svečano otvorio gradski trg u Šavniku

Objavljeno: 21.07.2017. 17:25 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
 
  
                             
Uoči sjutrašnjeg Dana opštine Šavnik, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović otvorio je danas rekonstruisani trg u tom gradu, koji nosi ime po čuvenom antifašisti, komandiru Ivičke čete Drobnjačkog bataljona - Matiji Jakiću.

Potpredsjednik je istakao da se gradovi pamte i prepoznaju po trgovima, i da šavnički trg ima svoju dušu i tradiciju, koje nesebično dijeli kako sa stanovnicima, tako i sa putnicima namjernicima i turistima.

Kako je istakao, novi trg je ovoga puta bio mjesto sastajališta. Sastale su su se dobre i pozitivne energije Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), kompanija „Čelebić“ i „Adriatik propertis“, opštine Nikšić, Ministarstva sporta i NVO „Udruženje roditelji“, kao i energija opštine Šavnik i samih Šavničana, čiji je rezultat novo ruho gradskog trga i zajednička želja da ovo bude mjesto odakle će se nositi dobra energija i dobre uspomene.
              
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                                       
„Raduje nas otvaranje trga ovdje u Šavniku, u srcu Drobnjaka, koji je podario brojne mudre i hrabre ljude i čestite domaćine. Vjerujem da ćemo svi zajedno i u budućnosti davati posvećen doprinos da mijenjamo stvari na bolje. Sa jednakom odgovornošću, brigom i posvećenošću i ovdje u Šavniku i u Nikšiću i u Podgorici i širom Crne Gore“ – naveo je Simović.

Ukazao je i da se Šavnik i Šavničani s razlogom ponose i vrijednostima koje ne treba mijenjati, već ih čuvati na odgovoran i održiv način za buduće generacije, a to su jedinstvene i neponovljive prirodne ljepote.

„Šavnik često nazivaju "varoš na tri vode i sa dvije zore", a svakim danom ga otkrivaju novi turisti, o njemu pričaju i rado mu se vraćaju. Kanjon Nevidio, postao je brend ne samo Šavnika, već i Crne Gore i godinama bilježi veliki broj posjetilaca iz svih krajeva svijeta. Jedinstveni spoj surovosti i ljepote planinskih masiva, rijeka, jezera i kanjona, sela, zaseoka i katuna, mogu se svrstati u najveće vrijednosti ove vrste u ovom dijelu Evrope i predstavljaju izuzetnu osnovu za razvoj agro-turizma kao jednog od vidova održive valorizacije izdašnih prirodnih potencijala.

Šavnik je i grad voda, i to najbistrijih i najčistijih koje postoje“ – rekao je potredsjednik Vlade.

Obraćanje potpredsjednika Vlade Milutina Simovića možete preuzeti ovdje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?