Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković u Porto Montenegru: Vlada i Kabinet premijera na dnevnoj osnovi dostupni investitorima

Objavljeno: 25.07.2017. 19:45 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas u Porto Montenegru da su i Vlada i Kabinet predsjednika Vlade na dnevnoj osnovi dostupni investitorima jer je cilj Vlade stvaranje najpovoljnijeg mogućeg okruženja za investicije i investitore.

Premijer je iskazao je zadovoljstvo onim što je vidio u Porto Montenegru rekavši da je posjeta upriličena povodom desetogodišnjice ove kompanije kao i zbog činjenice da je Porto Montenegro ovih dana dobio status najbolje marine na svijetu.

„Želim da iskažem zadovoljstvo rezultatima koji su postignuti. Porto Montenegro je promijenio sliku Crne Gore. I ne samo da je promijenio, razvojni planovi i vizija razvoja kompanije govore o tome da će ovo biti još kvalitetnija i prestižnija destinacija koja će biti dostupna širom svijeta i koja će doprinositi razvoju naše ekonomije“ – rekao je predsjednik Vlade.

Premijer je rekao da čestita izvršnom direktoru Porto Montenera Dejvidu Margasonu (David) na uspjesima i ponovio da će kao i do sada imati punu podršku Vlade jer je Vlada posvećena poboljšanju poslovnog ambijenta kako bi naša zemlja što bolje valorizovala svoje resurse i obezbijedila viši standard i kvalitet života u cijeloj Crnoj Gori.
   
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Predsjednik Marković je upoznao javnost da je konzorcijum koji čine renomirana holandska brodogradilišna kompanija Damen i Porto Montenegro otkupio dio infrastrukture Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj u koje će u naredne tri godine biti uloženo oko 20 miliona eura.

Izvršni direktor Porto Montenegra David Margason upoznao je novinare sa planovima kompanije rekavši da predstoje nove investicije.

Premijer Marković je rekao, odgovarajući na pitanja novinara o budućnosti tivatskog aerodroma, da će Vlada učiniti sve da u najkraćem roku valorizuje naše aerodrome kako bi time bile stvorene nove prilike za razvoj.

„Vjerujem da na Aerodrom Tivat treba da slijeću avioni svakih 10 minuta, a ne na svakih 5-6 sati i da nam gosti i turisti ne čekaju na pisti da bi došli do kontrolnog punkta nego da to rade u kvalitetnoj zgradi aerodroma“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković.

Posjeta je okončana sastankom predsjednika Vlade sa menadžmentom kompanije Porto Montrenegro.
  
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade razgovarao je i sa predstavnicima kompanije Damen koja je zajedno sa Porto Montenegrom kupila dio infrastrukture Jadranskog brodogradilišta.

„Postupak u Privrednom sudu je okončan, razumio sam da i postupak koncesije ide dobro tako da od septembra možemo ući u drugu fazu“ – rekao je predsjednik Marković predstavnicima kompanije Damen.

Premijer je ponovio da je zadovoljan ovom akvizicijom i da će ovaj projekat i slični projekti imati podršku Vlade.

„Ova vaša podrška nam znači. Radićemo zajedno da postignemo velike ciljeve. Porto Montenegro kao i Damen uvijek je na istom putu jer vidimo potrebu da na Jadranu imamo brodogradilište“ – rekao je Heni den Tom, direktor kompanije Damen.

Premijer je iskazao zadovoljstvo prisustvom Damena u Crnoj Gori rekavši da je i novinarima ranije danas rekao da smatra privilegijom imati tako renomiranu kompaniju u Crnoj Gori.
  
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Ova prilika se ne smije propustiti“ – rekao je predsjednik Marković Heniju den Tomu, direktoru kompanije Damen.

Uz predsjednika Vlade u Porto Montenegru bili su i ministri održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.
  
  








     



       

 
 
   

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?