Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković sa čelnicima opštine Petnjica: Prva dionica puta od Berana do Petnjice da se završi do kraja oktobra

Objavljeno: 26.07.2017. 19:10 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                   
Kvalitet života građana Petnjice se svakodnevno poboljšava, što govori da ova opština nije samo deklarativno formirana već da ostvaruje svoj cilj – sadržajniji i bolji život stanovnika ovog kraja, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika opštine Petnjica Samira Agovića, predsjednika Skupštine opštine Erola Muratovića i potpredsjednika Opštine Muslija Kalića, organizovanog povodom Dana opštine Petnjica.

Čestitajući praznik rukovodstvu i građanima, predsjednik Marković je istakao da se u Petnjici prepoznaju nove prilike i mogućnosti za veći nivo društvene i razvojne kohezije.

Premijer je iskazao zadovoljstvo što su nakon njegove posjete ovoj opštini počeli radovi na prvoj dionici puta Berane Petnjica i istakao da je važno da budu završeni do kraja oktobra. Takođe, komentarišući potrebu za daljim poboljšanjem putne infrastrukture, predsjednik Marković je istakao da podržava aktivnosti koje treba da dovedu do izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju lokalnog puta od mjesta Bioče do Petnjice.

Zahvaliviši predsjedniku Markoviću na ličnoj posvećenosti poboljšanju situacije u Petnjici i ističući dobru saradnju sa resornim ministarstvima, čelnici Opštine su ukazali na potrebu donošenja prostorno-planske dokumentacije. Takođe, Agović je rekao da su posvećeni poljoprivredi i dodao da očekuje da formiranje Agro biznis centra dodatno stimuliše i pomogne poljoprivrednike.

Formiranje organizacionih jedinica državnih organa – Fonda PIO, Uprave za nekretnine, Poreske uprave i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je ocijenjeno kao izuzetno važno da dalje unepređenje usluga i kvaliteta života građana. Dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti na što skorijem otvaranju podstanice za hitnu pomoć koja bi obezbijedila 24-časovnu medicinsku zaštitu stanovništvu.

Na sastanku je razgovarano i o napretku izgradnje vodovoda za koji je opredijeljeno oko 145.000 eura, istaknuti projekti vezani za obezbjeđenje sportske infrastrukture a pozitivnim su ocijenjeni i projekti vezano za valorizaciju Radmanske klisure i Stare džamije. Na sastanku je razgovarano i o potrebi dodatne pažnje za mlade i studente.

Predsjednik Marković je naglasio da će razvoji projekti u ovoj ali i drugim opštinama na sjeveru imati njegovu ličnu i podršku Vlade Crne Gore, a sagovornici su se saglasili da lokalne samouprave moraju biti agilnije u privlačenju stranih investicija koje treba da obezbijede novi kvalitet, znanje i nova radna mjesta.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?