Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković sa čelnicima Plužina: Vlada hoće da doprinosi realizaciji razvojnih ciljeva opštine

Objavljeno: 28.07.2017. 23:20 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću

 

Plužine su opština sa ozbiljnim resursima i gdje se uz ne velika ulaganja mogu ostvariti značajni benefiti, kako za stanovništvo tog kraja tako i za državu, ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa predsjednikom Opštine Mijuškom Bajagićem, predsjednikom Skupštine opštine Milutinom Cicmilom, glavnim administratorom Vladimirom Kneževićem i direktorom Regionalnog parka „Piva“ Slobodanom Delićem organizovanog povodom Dana opštine Plužine.

Premijer je istakao da Vlada želi da u saradnji sa lokalnom vlašću doprinosi realizaciji razvojnih i programskih ciljeva opštine i čestitao praznik rukovodstvu lokalne samouprave i građanima.

Na sastanku je razgovarano o problemima koji guše dinamičniji razvoj opštine, a koji se odnose na bolje iskorišćavanje vodnog i drvnog potencijala, valorizaciju turističkih mogućnosti i pospješivanje poljoprivredne proizvodnje. Predstavnici Opštine Plužine su ukazali i na probleme koje imaju u funkcionisanju Regionalnog parka Piva pa je ocijenjeno da je funkcionisanje unutar takvih područja važno urediti zakonom.

Čelnici Plužina su ukazali i na neophodnost efikasnijeg izvršavanja obaveza od strane Elektroprivrede Crne Gore prema opštini i istakli značaj daljeg unaprjeđenja putne inftrastrukture, kako u gradu tako i u seoskim područjima.

Osvrćući se na turističke potencijale, predstavnici Opštine su ukazali na aktivnosti koje se odnose prije svega na rafting i istakli značaj stavljanja u funkciju hotela kako bi turisti imali mogućnosti da se duže zadrže na tom području.

Razgovarano je i o lokalnim finansijama, te potrebi promjene kriterijuma za korišćenje sredstava iz Egalizacionog fonda. Premijer Marković je rekao da očekuje da će novim Zakonom o finansiranju lokalnih samouprava, na kojem radi Ministarstvo finansija, biti unaprijeđeno stanje u ovoj oblasti.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?