Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Majk Pens: Velika je čast i privilegija biti prvi potpredsjednik SAD u posjeti Crnoj Gori

Objavljeno: 02.08.2017. 19:26 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u kratkoj izjavi za medije kazao je da današnji dan predstavlja potvrdu da u međunarodnoj zajednici ne postoje veliki i mali, osim kada je riječ o veličini i brojnosti neke zemlje, ali ne i kada je riječ o pripadnosti i idealima.

Zahvalivši se potpredsjedniku SAD Majku Pensu na posjeti, premijer je izrazio uvjerenje da će današnji razgovori dodatno osnažiti odlučnost dviju zemalja za unapređenjem saradnje, posebno na ekonomskom planu.

„Očekujem otvorenu i konkretnu razmjenu mišljenja lidera članica Američko-jadranske povelje na specijalnom Samitu u hotelu Hilton. Želim svim našim gostima, učesnicima Samita, predstavnicima medija pristiglim iz regiona i SAD ugodan boravak u Crnoj Gori“- kazao je predsjednik Vlade Duško Marković.

Zahvalivši se predsjedniku Vlade Crne Gore na gostoprimstvu, potpredsjednik SAD Majk Pens je istakao da mu je velika čast i privilegija biti u Crnoj Gori.

„Velika je čast i privilegija biti prvi potpredsjednik SAD u posjeti Crnoj Gori“- rekao je Pens.

Istakavši podjednak značaj svih saveznika SAD, potpredsjednik Pens je naglasio da Sjedinjene Američke Države veoma cijene doprinos Crne Gore NATO savezu.

„Radujem se nastavku razgovora koje smo započeli sinoć na radnoj večeri, o tome kako možemo ojačati našu dalju bilateralnu saradnju“- kazao je potpredsjednik SAD Majk Pens.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Fotografije: Obraćanje predsjednika Vlade CG Duška Markovića i potpredsjednika SAD Majka Pensa i prijem (17.6 MB)

   
  
    
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?