Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana komemoracija dugogodišnjem generalnom sekretaru Vlade Žarku Šturanoviću

Objavljeno: 05.08.2017. 17:33 Autor: Služba za odnose s javnošću

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Fotografije: Komemoracija dugogodišnjem generalnom sekretaru Vlade Crne Gore Žarku Šturanoviću (41.2 MB)

Video: Komemoracija dugogodišnjem generalnom sekretaru Vlade Crne Gore Žarku Šturanoviću - kadrovi

Video: Obraćanje potpredsjednika Vlade Zorana Pažina na komemoraciji dugogodišnjem generalnom sekretaru Vlade Crne Gore Žarku Šturanoviću

Povodom smrti dugogodišnjeg generalnog sekretara Vlade Crne Gore Žarka Šturanovića danas je u Podgorici održana komemoracija na kojoj se u prisustvu porodice, najviših državnih zvaničnika, kolega i prijatelja od njega oprostio potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin.

„Imam tužnu, tešku, ali časnu dužnost da se oprostim od Žarka u ime Vlade Crne Gore u kojoj je Žarko ostavio neizbrisiv trag svojom čestitošću, predanim radom, poštenjem, svojom ljudskošću, uvijek spreman da istraje u plemenitim nastojanjima da dā najbolje od sebe za ono u što je vjerovao – pravdu, slobodu, mir, jednakost, nezavisnu, demokratsku i prosperitetnu Crnu Goru na dobrobit svih njenih građana. Svojom ljudskom snagom i nepokolebljivom vjerom sve nas je snažio u borbi za ove vrijednosti za koje je nesebično davao sebe, ne mareći za rizik po zdravlje koji takav požrtvovani, posvećeni i beskompromisni rad sa sobom nosi,“ rekao je potpredsjednik Pažin.

Govoreći o životnom putu i radu Žarka Šturanovića Pažin se osvrnuo na brojne i odgovorne dužnosti koje je on obavljao u Željezari „Boris Kidrič“, JAT-u, Republičkom komitetu za urbanizam, građevinarstvo, stambene i komunalne poslove, Republičkom sekretarijatu za pravosuđe i upravu, Republičkom upravno-pravnom inspektoratu, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

„Žarko je bio uvijek tamo gdje je svojim pregalaštvom, profesionalizmom i etičkom utemeljenošću mogao dati najbolji doprinos dobrobiti i napretku društva. Odgovornu dužnost pomoćnika ministra unutršnjih poslova obavljao je u dva mandata teških godina punih izazova od 1995. do 2001, a potom 15 za sve nas njegove saradnike divnih i nezaboravnih godina kao generalni sekretar Vlade Crne Gore i, pred sam kraj, savjetnik predsjednika Vlade, dajući svojom ličnošću, vrijednom svakog poštovanja, snažan pečat svim uspjesima najvišeg organa izvršne vlasti i naše države i društva u cjelini, utkavši niti svoje ljudske, pravničke i političke prepoznatljivosti i vrijednosti,“ rekao je potpredsjednik Pažin.

„Kada golema stabla padaju sva šuma ječi, ali čovjek živi dok su živa njegova djela. Žarkov duh, vedrina i humor kojima je znao da nas osvježi kada je to trebalo, njegova stamena ličnost čvrsta poput crnogorskog kamena koji ga je iznjedrio ostaju dio nas zauvijek,“ naglasio je na kraju potpredsjednik Pažin.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE 

Yotube link: https://youtu.be/zW4B-eUlfco

 
   
    
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?