Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Tvrdnja Vijesti o navodnim pregovorima o prenamjeni Aerodroma Tivat najobičnija izmišljotina

Objavljeno: 07.08.2017. 18:00 Autor: MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA I POMORSTVA
Tvrdnja iznijeta u programskom sadržaju objavljenom u ponedjeljak, 7. avgista 2017. godine u dnevnom listu „Vijesti“ na stranama 10 i 11 i najavljenom na centralnom prostoru naslovne strane sa nadnaslovom i naslovom „VLADA PREGOVARA SA VLASNICIMA PORTO MONTENEGRA – Šeici žele Aerodrom (u Tivtu), ALI NE ZA RAZVOJ masovnog TURIZMA?“ i na portalu kompanije „Vijesti“ na adresi http://www.vijesti.me/vijesti/seici-zele-aerodrom-u-tivtu-ali-ne-za-razvoj-masovnog-turizma-949514 prema kojima se navodno vode razgovori o preuzimanju Aerodroma Tivat neistinita je i bez ikakvog osnova.

Najobičnija je izmišljotina da se vode razgovori o preuzimanju tivatskog aerodroma sa bilo kim, pa i sa vlasnikom rizorta Porto Montenegro.

Ova konstrukcija očigledno je usmjerena u pravcu kompromitacije Vlade u njenoj namjeri da valorizuje crnogorske aerodrome i na taj način obezbijedi kvalitetniju dostupnost Crne Gore sa ciljem razvoja našeg turizma i rasta crnogorske ekonomije.

Nikakvi pregovori nijesu u toku. Ono što se događa u kontinuitetu je da Ministarstvo saobraćaja i pomorstva razmatra sa kredibilnim međunarodnim finasijskim institucijama opcije pune valorizacije aerodromskih potencijala.

Aposlutna je spekulacija bez ikakvog utemeljenja, rekli bismo i loša namjera, tvrdnja iz programskog sadržaja da se razvoj aerodroma u Tivtu planira samo za dostupnost elitnim turistima. Naprotiv, aerdrom u Tivtu, kao i onaj u Podgorici, razvijaće se na takav način da Crnu Goru na isti način učine dostupnom za sve koji žele da je posjete, i, razumije se, da budu u funkciji potreba naših građana i naše privrede. Ovo je rečeno autoru prilikom posjete predsjednika Vlade Porto Montenegru te je neistinita i tvrdnja da Vlada na pitanje autora nije odgovorila. Decidno je rečeno da tvrdnja nema nikakvog utemeljenja, što uostalom potvrđuje i programski sadržaj budući da u njemu nije iznijeta ni jedna činjenica koja bi potkrijepila tvrdnje iz naslova i spekulacije autora.

Jedino što je izvjesno je da Vlada neće dozvoliti da neadekvatni aerodromski kapaciteti budu ograničenje za putnike, turiste i privredu – što smo imali priliku da vidimo proteklih dana. I o tome su i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i Vlada u više navrata informisali javnost.

U tom kontekstu i predsjednik Vlade i resorni ministar informisali su javnost u više navrata o namjerama i planovima Vlade kao i o činjenici da postoji interesovanje veoma renomiranih subjekata za valorizaciju naših aerodroma. I Vlada Crne Gore i Ministarstvo pomorstva i saobraćaja će, držeći se te dobre prakse, nastaviti da postupaju odgovorno i transparentno i pravovremeno će informisati i domaću i inostranu javnost o konkretnim aspektima razvojno-investicionih planova za aerodrome u Podgorici i Tivtu.

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA I POMORSTVA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?