Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se sa delegacijom Senata SAD

Objavljeno: 11.08.2017. 23:45 Autor: mod

Crna Gora kao punopravna NATO članica značajno će doprinijeti održavanju i pospješivanju regionalnog i međunarodnog mira i stabilnosti, zaključeno je na sastanku ministra odbrane, mr Predraga Boškovića sa američkim senatorima Rojem Blantom (Roy Blunt), Džonom Korninom (John Cornyn), Tedom Kokranom (Thad Cochran), Suzanom Kolins (Susan Collins), Tomom Kotonom (Tom Cotton) i Tomom Tilisom (Thom Tillis).

Ministar Bošković ukazao je na činjenicu da Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore sa posebnom pažnjom pristupaju obavezama koje proizilaze iz punopravnog članstva u Alijansi, te naglasio da će Crna Gora nastaviti da bude faktor stabilnosti u regionu, te promoviše vrijednosti evroatlantske zajednice. Bošković je zahvalio američkoj delegaciji na sveukupnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država, apostrofiravši značaj Programa strateškog partnerstva Crne Gore i savezne države Mejn, kao i istakavši uvjerenje da će se bilateralna odbrambena saradnja dvije države saveznice značajno produbiti u narednom periodu. Bošković je upoznao sagovornike sa aktivnostima i budućim planovima koje Ministarstvo odbrane inicira i realizuje u cilju konstantnog napredovanja i dalje modernizacije crnogorskih oružanih snaga.

Predstavnici američke delegacije su istakli da je napredak Crne Gore u svim ključnim oblastima evidentan, te iskazali uvjerenje da će integracija Crne Gore u NATO pomoći da se osigura dugoročna bezbjednost Zapadnog Balkana. Američki senatori posebno su naglasili značaj doprinosa crnogorske Vojske međunarodnim mirovnim misijama i izrazili zahvalnost za njen doprinos misiji "Resolute Support" u Avganistanu. Ukazavši na uspjeh u suprotstavljanju negativnom vanjskom uticaju, predstavnici američke delegacije izrazili su spremnost da pomognu jačanje bilateralne saradnje u narednom periodu.

mod

Video: Ministar Bošković sa delegacijom Senata SAD - kadrovi

MINISTARSTVO ODBRANE

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?