Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Delegacija Senata SAD posjetila Crnu Goru: Crna Gora ostaje promoter stabilnosti regiona

Objavljeno: 12.08.2017. 00:19 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Služba za odnose s javnošću

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin primio je danas delegaciju Senata Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio senator Roj Blant.

Ocijenjujući posjetu kao još jedan znak nastavka intenzivne saradnje i podrške Crnoj Gori od strane Sjedinjenih Američkih Država, potpredsjednik Pažin je ukazao na značaj prisustva SAD u Crnoj Gori i regionu u cilju promocije vrijednosti zapadnih demokratija. Podsjećajući i na istorijsku posjetu potpredsjednika SAD Majka Pensa Crnoj Gori, te iskazano ohrabrenje povodom članstva naše države u NATO Alijansi, potpredsjednik Pažin je saopštio da će Crna Gora biti posvećen partner, te da će podržavati ideju daljeg proširenja NATO i na ostale države aspirante. Dodao je i da Crna Gora ostaje posvećena jačanju dobrosusjedskih odnosa, kao i širenju ideje o važnosti stabilnosti regiona i njegove integracije u razvijene demokratije zapadnih društava.

Diskutujući o unutrašnjim prilikama u Crnoj Gori i regionu, potpredsjednik Pažin je zahvalio SAD na kontinuiranoj saradnji koja se ostvaruje kroz razmjenu informacija o aktuelnim bezbjednosnim izazovima.

Zajednički je pozitivno ocijenjeno i sve veće prisustvo investitora iz SAD u Crnoj Gori, te konstatovano da dalje aktivnosti senatora mogu biti od pomoći i u oblastima od značaja za dalji ekonomski razvoj Crne Gore.

Osim senatora Blanta iz Misurija, delegaciju SAD činili su i senatori Džon Kornin (Teksas), Tad Kokren (Misisipi), Suzan Kolins (Mejn), Tom Koton (Arkanzas) i Tom Tilis(Sjeverna Karolina).

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?