Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Objavljeno: 16.08.2017. 18:54 Autor: MUP
Operativni štab za zaštitu i spašavanje, koji je uspostavljen Odlukom Vlade Crne Gore, održao je danas u prostorijama Direktorata za vanredne situacije sjednicu na kojoj je analizirana aktuelna situacija u vezi sa požarima na otvorenom prostoru u Crnoj Gori. Konstatovano je da su svi subjekti sistema zaštite i spašavanja reagovali profesionalno i odgovorno i u skladu sa kapacitetima kojima raspolažu. Kako bi svi požari bili stavljeni pod kontrolu i dovedeni u stanje da ne ugrožavaju ljudske živote, stambeno-poslovne objekte i objekte infrastrukture, istaknuto je da su angažovani resursi i sa lokalnog i sa državnog nivoa.

Na današnjoj sjednici posebno je analizirana situacija vezana za požare u Nacionalnom parku Lovćen i konstatovano je da su, i pored složenosti situacije, svi požari pod kontrolom i da u ovom trenutku ne ugrožavaju Mauzolej i objekte u odmaralištu Ivanova korita. U gašenju požara učestvuju pripadnici službe zaštite i spašavanja prijestonice Cetinje, Glavnog grada Podgorice, opštine Budva, kao i pripadnici Vojske Crne Gore i Direktorata za vanredne situacije MUP-a, uz angažman aviona za gašenje požara. Takođe, Operativni štab je upoznat i sa stanjem požara u drugim opštinama gdje je situacija značajno bolja. Članovi štaba iskazali su puno poštovanje prema pripadnicima svih subjekata sistema zaštite i spašavanja koji su dali doprinos u gašenju požara na otvorenom prostoru u prethodnom periodu.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje će i u narednom periodu nastaviti da kontinuirano prati situaciju na opožarenim područjima i reaguje u skladu sa svojim nadležnostima.
MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?