Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković sa čelnicima opštine Kolašin: Završetak infrastrukturnih projekata biće dodatan stimulans za razvoj

Objavljeno: 23.08.2017. 19:57 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
 

Završetak započetih infrastrukturnih projekata daće dodatan stimulans da opština Kolašin na najbolji način i na dobrobit svojih građana podstakne razvoj prije svega u oblasti turizma i poljoprivrede i na taj način unaprijedi kvalitet života, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednice opštine Željke Vuksanović, glavne administratorke Perunike Popović i sekretara za finansije i opštu upravu Gorana Rakočevića.

Na sastanku, organizovanom povodom predstojećeg Dana opštine, predsjednik Marković je čestitao praznik rukovodstvu i građanima i ponovio snažno opredjenje Vlade da zajedno sa lokalnim samoupravama doprinosi ubrzanom razvoju sjevera.

Kao jako važni projekti, izdvojeni su izgradnja autoputa Bar-Boljare i puta Berane-Lubnice-Kolašin, a razgovarano je i o poboljšanju komunalne infrastrukture i vodovodne mreže, što su za Vladu, prema ocjenama premijera, ključna razvojna pitanja prema kojima centralna izvršna vlast ima poseban senzibilitet. U tom kontekstu, premijer je kazao da će se pažjivo razmotriti zahtjevi za obezbjeđivanje sredstava kroz kapitalni budžet za 2018. godinu.

Osvrćući se na dobru turističku posjetu koja je bila u toku ljetnje turističke sezone, na sastanku je izraženo uvjerenje da će izgradnja novih kapaciteta na lokalitetu Kolašin 1600 dodatno unaprijediti ponudu. Razgovarano je i modelima kvalitetnije pripreme predstojeće zimske sezone i eventualnom obezbjeđivanju novih sadržaja.

Zajednički je konstatovano da lokalne samouprave moraju biti proaktivnije, a da će Vlada pomagati razvoj u domenu svojih mogućnosti i nadležnosti. Naglašen je i veliki potencijal koji se državi i lokalnim upravama nudi kroz evropske fondove, prije svega kroz IPA II, i ocijenjeno da treba obučiti administraciju kako bi ta sredstava mogla biti iskorišćena.


KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?