Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva

Objavljeno: 25.08.2017. 17:52 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Alison Kemp o intenziviranju bilateralne saradnje između dvije zemlje.

Premijer Marković i ambasadorka Kemp saglasili su se da je pojačano intreresovanje britanskih investitora u posljednjim mjesecima, došlo kao plod značajnih uspjeha koje je Crna Gora ostvarila tokom ove godine – od članstva u NATO savezu, preko intenzivnog pregovaračkog procesa o članstvu u Evropskoj uniji, do ohrabrujućih rezultata koje je Vlada postigla na planu fiskalne konsolidacije.

Ambasadorka je informisala predsjednika Markovića da je britanska Vlada odobrila finansiranje projekta koji treba da doprinese boljem komuniciranju Vlade i ministarstava sa javnošću, a u čijoj pripremi će učestvovati i britanske institucije iz ove oblasti. Bilo je riječi i o nastavku saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i jačanju kapaciteta i infrastrukture u oblasti zaštite od sajber napada.

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu dvije Vlade treba da intenziviraju razmjenu posjeta na najvišem nivou, što će dodatno osnažiti partnerstvo između dvije zemlje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?