Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković na gradilištu Autoputa: Impresioniran sam, urađeno je ono što sam tražio

Objavljeno: 29.08.2017. 17:29 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
  
  
 
 

Predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je danas prilikom posjete gradilištu autoputa zadovoljstvo radovima, rekavši da se realizuje ono što je tražio prilikom prethodne posjete u martu ove godine i da je impresioniran onim sto je vidio na gradilištu.

„Zaista sam impresioniran. Vjerujem da tu impresiju dijelim i sa vama... Realizuje se ono što sam rekao i što sam tražio - da se finansijski plan za ovaj projekat u potpunosti realizuje u ovoj godini“ – rekao je predsjednik Vlade novinarima na lokaciji mosta Moračica na kraju radne posjete.

Premijer je rekao da je do sada izdato 17 građevinskih dozvola u odnosu na prethodnu posjetu, kada je bilo izdato 9 građevinskih dozvola i da se radovi sada izvide na trasi od 40 Km, dok je proljetošna trasa bila duga 24 Km.

Premijer je naglasio da je u odnosu na prethodnu posjetu gradilištu, kada je iz kapitalnog budžeta za ovaj projekat bila plaćenja jedna privremena situacija, sada fakturisano šest privremenih situacija i plaćeno pet, a da je u toku priprema za plaćanje i šeste privremene situacije.

„Takođe se sjećate da smo govorili da je iz kapitalnog budžeta za ovaj projekat plaćena jedna privremena situacija od 6 000 000 eura, a danas imamo situaciju da je fakturisano šest privremenih situacija, da je plaćeno pet u iznosu od 59 200 000 eura i da je u toku priprema za plaćanje i šeste privremene situacije u iznosu od 14 000 000 eura. Gospodin Hejmi je rekao da će do kraja avgusta biti ispostavljena još jedna nova privremena situacija u iznosu od 30 000 000 eura“- kazao je premijer Duško Marković.

Predsjednik Vlade je ocijenio da su dosadašnji radovi zajednički rezultat svih koji su angažovani na ovom projektu i naglasio da sa njima dijeli zadovoljstvo i impresije zbog do sada postignutog.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Čestitam CRBC-u, čestitam [generalnom direktoru CRBC Crna Gora] gospodinu Hei Šćijangu, čestitam njegovom timu, ali čestitam i timu države, ministarstva, Monteputa, Komisiji za reviziju, Nadzornoj komisiji. Ovo je zajednički rezultat svih i zaista treba da budemo ponosni na to. Dijelim sa svima njima i zadovoljstvo i impresije i Vlada će nastojati da u nastavku na ovakav način i u ovakvom partnerstvu učini sve da projekat bude završen u rokovima koji su dati ugovorom “- kazao je predsjednik Vlade Duško Marković prilikom posjete gradilištu autoputa Bar-Boljare – prioritetne dionice Smokovac-Uvač-Mateševo.

Odgovarajući na pitanja novinara premijer je rekao na temu aerodroma da je njihova valorizacija povezana sa svim politikama Vlade kako bi bio podstaknut razvoj.

„Ne možemo govoriti o novim radnim mjestima, o zapošljavanjima, o stranim investicijama, a da nemamo infrastrukturu koja može da odgovori tim našim realnim potrebama i zahtjevima. Autoput je jedan od projekata koji treba da osposobi i pripremi Crnu Goru za takve razvojne planove i potrebe države i građana. To su i željeznica i aerodromi. Dakle, nema dileme, moj stav i stav Vlade je da se moraju valorozovati i unaprijediti naši infratrukturni potencijali. Nećemo dozvoliti da na aerodromima građani i gosti čekaju pasošku konotrolu na pistama ili da prtljag čekaju tri ipo sata kao što je prije neki dan bilo na podgoričkom aerodromu. Je li to Crna Gora koja želi dvije milijarde eura prihoda od turizma godišnje? Je li to Crna Gora koja želi prestižne i kvalitetne goste? Ne“ – rekao je premijer dodajući da postoji više modela valorizacije.

Predsjednik Vlade je rekao da se ova tema koristi kao manipulacija u političke svrhe.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Niko nije rekao da će se aerodromi privatizovati, da će se prodati strancima nego da će se valorizovati. Je li u interesu i Vas i bilo koga ono što gledamo u špicu turističke sezone u Tivtu? Ne, to nije podsticajno za Crnu Goru to je zastiđe za Crnu Goru. Ova Vlada ne želi da takav resurs bue na takav način korišćen“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković na kraju radne posjete gradilištu autoputa Bar-Boljare.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Youtube link: https://youtu.be/JGIKCBcaaW4


 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?