Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković na sastanku sa CRBC CG: Važan projekat odlično napreduje, samo je obnova države bila veći projekat od gradnje autoputa

Objavljeno: 29.08.2017. 19:51 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 
 

Predsjednik Vlade Duško Marković sastao se danas, nakon radne posjete gradilištu Autoputa, sa rukovodstvom kompanije CRBC Crna Gora.

Premijer i generalni direktor CRBC Crna Gora Hi Šćijang zaključili su da radovi na autoputu teku odlično zahvaljujući naporima koje su u proteklom razdoblju uložile obje strane – i Vlada kao investitor i kompanija CRBC kao izvođač radova ali i dobrom razumijevanju ciljeva.

Direktor Hi je informisao predsjednika Vlade da je u ovom trenutku na cijeloj trasi angažovano 2.600 radnika i 700 građevinskih mašina – 1.100 radnika više i 180 građevinskih mašina više nego proljetos prilikom prethodne posjete predsjednika Vlade gradilištu. U neposrednoj budućnosti biće angažovano još 400 radnika i još 50 građevinskih mašina – informisao je direktor CRBC Crna Gora.

Predsjednik Vlade je konstatovao veliki napredak u izvođenju radova ocijenivši da je gradilište autoputa primjer kako se u razumijevanju opšteg cilja i u neposrednoj saradnji mogu postići fantastični rezultati.

„Gradnja autoputa drugi je po značaju projekat u novojoj istoriji Crne Gore. Samo je obnova države bila veći projekat od ovoga. Zato svi moraju davati maksimum. Ponosan sam onim što sam vidio, mogu i građani da budu ponosno kada ovo budu vidjeli“ – rekao je predsjednik Vlade.

Premijer je rekao da je rast crnogorske ekonomije od 4% u prvih šest mjeseci vezan i za odličan napredak radova na autoputu.

Ambasador NR Kine Cui Žuvei ocijenio je da su odnosi Crne Gore i Kine na najvišem nivou u istoriji i da značajan doprinos takvim odnosima daje i projekat gradnje autoputa u Crnoj Gori kojem Vlada NR Kine daje veliki značaj kao jednom od najvažnijih kineskih projekata u ovom regionu.

Predsjednik Vlade Duško Marković je, imajući u vidu uspjeh i kvalitet izgradnje prioritetne dionice autoputa posebno istakao potrebu stavaranja pretpostavki već sada za nastavak gradnje na dionici Tomaševo-Andrijevica neposredno po završetku prioritetne dionice.

U razgovorima su učestvovali i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, predsjednik Državne komisije za reviziju Prof. Mladen Ulićević, direktor nadzornog organa francusko-italijanskog konzorcijuma Ingerop Conseil & Ingenierie – geodata Engineering Žan Loranž i tehničko vođstvo Monteputa na čelu sa direktorom Jonuzom Mujevićem.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?