Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Delegacija Kongresa SAD posjetila Crnu Goru: Vladavinom prava do ekonomskog razvoja

Objavljeno: 02.09.2017. 01:00 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
   
    

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin primio je danas delegaciju Kongresa Sjedinjenih američkih država, koju je predvodio kongresmen Doug Lamborn.

Ukazavši na važnost posjete članova Predstavničkog doma Sjedinjenih američkih država, potpredsjednik Pažin je kazao da njihov boravak u Crnoj Gori ocijenjuje kao iskaz pune posvećenosti jačanju prijateljskih i partnerskih odnosa dvije države. Izrazio je uvjerenje da će takav odnos biti nadograđivan novim zajedničkim aktivnostima od važnosti za stabilnost i prosperitet naše države. Potpredsjednik Pažin je uvažene goste upoznao i sa planovima daljeg rada Crne Gore u oblasti vladavine prava, a sve u cilju kreiranja bezbjednog ambijenta za nastavak ekonomskog rasta i poboljšanja standarda života građana u Crnoj Gori.

Razgovarajući o političkom i bezbjednosnom ambijentu u Crnoj Gori, potpredsjednik Pažin je iskoristio priliku da podvuče jasan cilj Crne Gore da nastavi da zastupa i utiče na dobrosusjedske odnose i da istakne važnost podrške SAD u ovom političkom kontekstu.

U kontekstu regionalnih bezbjednosnih izazova, sagovornici su se saglasili da u XXI vijeku samo jasna posvećenost poštovanju principa demokratije može biti garant za stabilan društveni i ekonomski razvoj.
Zajednički je ocijenjeno da je članstvo Crne Gore u NATO stvorilo osnov za dalje jačanje ekonomske saradnje između SAD i Crne Gore.

Uz kongresmena Lamborna, delegaciju SAD činili su i kongresmeni: Endi Bar (Kentaki), Džon Šimkus (Ilinios),Stiv Koen (Tenesi) i Badi Karter (Džordžija).

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?