Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković: U 2018. finalizirati Biznis zonu u Mojkovcu, snažno u kampanju za razvoj Sjevera

Objavljeno: 05.09.2017. 16:13 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Fotografije: Predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa rukovodstvom Opštine (14.5 MB) 

Video: Predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa rukovodstvom Opštine - kadrovi

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas rukovodstvu Opštine Mojkovac da cilj treba da im bude da zajedno sa Vladom pokrenu aktivnosti na daljem razvoju Sjevernog regiona i na taj način do daljeg razvoja, otvaranja novih radnih mjesta i bolje ponude za kvalitetniji život.

„Samo snažna kampanja i zajednički rad Vlade i lokalnih samouprava zajedno sa Vladom može tu našu namjeru učiniti realnom. Samo opredjeljenje nije dovoljno“ – rekao je predsjednik Vlade jutros u razgovoru sa rukovodstvom Opštine na čelu sa predsjednikom Dejanom Medojevićem.

Premijer je rekao da u tom kontekstu jedan od prioriteta treba da bude da iduće godine bude otvorena u Mojkovcu Biznis zona za koju je studija lokacije već završena.

„Insistiram da ovo bude projekat koji treba da ima prioritet“ – rekao je predsjednik Vlade navodeći kao najvažniji razlog da taj projekat treba direktno da pridonese zapošljavanju i razvoju biznisa.

Premijer je ponovio da će Vlada biti okrenuta Sjevernom regionu i da to treba imati u vidu prilikom koncipiranja budžeta za narednu godinu.

Govoreći o turističkim resursima predsjednik Marković je posebno istakao da prioritet treba da bude zaštita rijeke Tare i ukazao u tom kontekstu na potrebu dovršetka sanacije deponje u Podbišću. Kao jedan od prioriteta premijer je istakao potrebu gradnje kvalitetnog hotela u Mojkovcu.

„Na tome treba zajedno i brzo da radimo“ – rekao je predsjednik Vlade.

Predsjednik opštine informisao je premijera o razvojnim i drugim projektima čija je realizacija okončana ili je u toku pri čemu je posebno uspjeh Opštine u gradnji puteva. „Više od stotinu kolometara regionalnih i lokalnih puteva rekonstruiše se, izgrađeno je ili se gradi“ – rekao je predsednik opštine Mojkovac posebno ističući pomoć inžinjerijskih jedinica Vojske Crne Gore.

Dejan Medojević je najavio da bi naredne godine kapitalnim budžetom trebalo da budu predvidjeni projekti razdvajanja atmosferske i fekalne kanalizacije u gradu i revitalizacije pojedinih izvorišta.

Razgovorima je prisustvovao i ministar odbrane mr Predrag Bošković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?