Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana konferencija za medije nakon 39. sjednice Vlade Crne Gore

Objavljeno: 07.09.2017. 20:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Ministar zdravlja Kenan Hrapović u izjavi za javnost nakon 39. sjednice Vlade saopštio je da je Vlada na današnjoj sjednici razmotrila i usvojila Informaciju o zaključivanju Protokola o saradnji u oblasti transplantacione medicine između Ministarstva zdravlja Republike Crne Gore i Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

„Prethodni Protokol o saradnji u oblasti pribavljanja i presađivanja dijela ljudskih organa u svrhu liječenja prestao je da važi 2015. godine, a cijeneći postignuti napredak u procesu donacije i transplantacije kroz njegovu primjenu odlučili smo da obnovimo saradnju sa Ministarstvom zdravlja Republike Hrvatske, u cilju uspostavljanja samoodrživog sistema i razvoja programa donorstva i transplantacije organa u Crnoj Gori“- kazao je ministar Hrapović.

Ministar zdravlja je istakao da primjena ovog sporazuma za crnogorske građane znači da se državljani Crne Gore mogu upisati na listu čekanja Republike Hrvatske za presađivanje organa, koja je dio Eurotransplant fondacije, odnosno organizacije koja pruža usluge transplantacijskim centrima, laboratorijama i donorskim bolnicama u najrazvijenijim evropskim zemljama, uz poštovanje pravila reciprociteta po sistemu „organ za organ“.
                 
Link na konferenciju za medije: https://youtu.be/DFm9_aTMiXQ


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?