Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić učestvovao na sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji

Objavljeno: 08.09.2017. 01:45 Autor: MUP
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić učestvovao je na sedamnaestom sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi (PCC SEE), koji je održan na marginama ministarske konferencije Brdo procesa.

Ovaj skup bio je prilika da se iskaže podrška snaženju efikasnog mehanizma za ostvarivanje policijske saradnje u Jugoistočnoj Evropi, kroz uspostavljanje bezbjedne komunikacione platforme za automatizovanu razmjenu i čuvanje informacija, prije svega DNK podataka, otisaka prstiju i saobraćajnih dokumenata za vozila. Na toj liniji, ministar Nuhodžić je saopštio da je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore instaliran CODIS softver za upravljanje bazom podataka DNK profila, kao i da je uveden sistem koji omogućava identifikaciju otisaka prstiju (AFIS), što predstavlja važan preduslov za borbu protiv svih oblika prekograničnog kriminala.

MUPTokom današnjeg sastanka Komiteta ministara PCC Konvencije na Brdu kod Kranja, upriličen je i bilateralni susret sa ministarkom unutrašnjih poslova Republike Slovenije Vesnom Žnidar, kojom prilikom je zajednički ocijenjeno da u okviru sadržajnih i prijateljskih odnosa dvije države značajno mjesto pripada kvalitetnoj saradnji u oblasti bezbjednosti i policijskih poslova. Čestitajući Crnoj Gori na nedavnom članstvu u Sjevernoatlantskoj alijansi, ministarka Žnidar istakla je da će Slovenija i dalje aktivno podržavati proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Takođe je naglasila potrebu zajedničkog učešća u projektima koji se realizuju u okviru inicijative Brdo procesa, koja nam pomaže da, kroz razmjenu iskustava i u neposrednom dijalogu, koordiniramo sve važne teme od značaja za suočavanje sa bezbjednosnim izazovima na regionalnom i globalnom nivou. Ministar Nuhodžić je ukazao na važnost operativne policijske saradnje u borbi protiv svih oblika kriminala, kao i na podršku i pomoć Slovenije Crnoj Gori u vanrednim situacijama. Konstatujući vrijednost partnerstva dva ministarstva unutrašnjih poslova, iskazao je uvjerenje nastavka i intenziviranja saradnje u narednom periodu. Sagovornici su se saglasilli da je evropska perspektiva Zapadnog Balkana od izuzetnog značaja za stabilnost u regionu.



VIDEO: Brdo kod Kranja - Ministar Melvudin Nuhodžić - Sastanak Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji - OBRAĆANJE

VIDEO: Brdo kod Kranja - Ministar Melvudin Nuhodžić - Sastanak Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji - KADROVI

VIDEO: Brdo kod Kranja - MUP CG Melvudin Nuhodžić - MUP Slovenije Vesna Znidar - KADROVI
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?