Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio novoizabranog šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osamu Makavija Kogalija

Objavljeno: 08.09.2017. 19:36 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Video: Predsjednik Marković primio novoizabranog šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osamu Makavija Kogalija - kadrovi

Fotografije: Predsjednik Marković primio novoizabranog šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osamu Makavija Kogalija (21.4 MB) 

Zahvaljujući partnerstvu sa UNICEF-om, Vlada Crne Gore realizovala je brojne zajedničke projekte koji su rezultirali sprovođenjem reformi u oblasti zaštite djece, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković, koji je primio novoizabranog šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osamu Makavija Kogalija.

Na sastanku je posebno istaknut značaj unapređenja obrazovanja, a u tom kontekstu ocijenjeno da će nedavno donijeti set reformskih zakona iz ove oblasti kroz novi pristup kreirati uslove za moderan obrazovni sistem koji je i primjenljiv na tržištu rada.

Predsjednik Marković je istakao da se Crna Gora opredijelila da formalizuje svoje članstvo u inicijativi Globalno partnerstvo za okončanje nasilja nad djecom i odredila Ministarstvo vanjskih poslova koje će koordinirati proces izrade mape puta na nacionalnom nivou u okviru navedene inicijative.

Kogali je ukazao na važnost uključivanja porodice u proces obrazovanja i pozdravio reforme u oblasti socijalne zaštite i obrazovnog sistema. U narednom periodu UNICEF će u saradnji sa Vladom Crne Gore nastaviti da aktivno podržava i sprovodi politike ka ostvarivanju jednakosti, inkluzije i zaštite najugroženijih, a poseban fokus će biti na uspostavljanju sistema praćenja implementacije usvojenih rješenja i monitoringu, rekao je Kogali.

Premijer je posebno pohvalio rezultate, ostvarene u saradnji sa UNICEF-om, u oblastima deinstitucionalizacije djece, inkluzivnog obrazovanja, reformi sistema maloljetničkog pravosuđa, te sprečavanja nasilja nad djecom.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?