Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade primio rukovodstvo opštine Žabljak: Saradnja Vlade i lokalne zajednice rezultirala izuzetno uspješnom turističkom sezonom

Objavljeno: 12.09.2017. 19:35 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
   
Predsjednik Vlade Duško Marković primiko je rukovodstvo opštine Žabljak povodom predstojećeg Dana opštine – 17. septembra.

Čestitajući rukovodstvu i građanima Žabljaka praznik Premijer je u razgovoru sa predsjednicima Opštine i Skupštine opštine Veselinom Vukićevićem i Vidojem Tomčićem i potpredsjednikom Opštine Vasilijem Jakšićem ocijenio da je u proteklom periodu Vlada prepoznala izazove Žabljaka i da je zahvaljujući efikasnom djelovanju i saradnji sa lokalnom zajednicom na izazove odgovoreno što je rezultiralo izuzetno uspješnom ljetnjom turističkom sezonom. Predsjednik opštine zahvalio se Premijeru i Vladi na razumijevanju ocijenivši da je pomoć Vlade Žabljaku kako u rješavanji problema vodosnabdijevanja tako i u pokretanju zaustavljenih projekata bila dragocjena i da je stigla u pravom trenutku. To je obaveza više za rukovodstvo Opštine da i ubuduće prepoznaje izazove i šanse i da u kontinuitetu sprovodi aktivnosti sa ciljem unapređenja turističke ponude i odgovora na potrebe građana – zaključeno je na sastanku.

Predsjednik Marković je ponovio da je strateško opredjeljenje Vlade usmjereno ka Sjevernom regionu Crne Gore i u tom kontekstu ocijenio da posebno Durmitorski kraj sa svojim ogromnim resursima treba da dâ još veći doprinos ukupnoj turističkoj ponudi Crne Gore. „Kako vrijeme prolazi Žabljak dobija sve više na značaju, a to znači da zajedno treba da uložimo dodatne napore na osnaživanju potencijala i još boljeg korišćenja resursa“ – rekao je Premijer.

Ocijenjeno je da će predloženi Zakon o prostornom planiranju i izgradnji objekata otvoriti nove mogućnosti i pojednostaviti procedure što bi uz legalizaciju postojećih objekata trebalo da bude novi zamajac za dalji razvoj Žabljaka i Durmitorskog kraja.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?