Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade sa rukovodstvom opštine Nikšić: Snažan iskorak vašeg grada vidljiv je svima

Objavljeno: 13.09.2017. 18:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
     
Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas na sastanku sa predsjednicima opštine Nikšić Veselinom Grbovićem i Skupštine opštine Radivojem Lalom Nikčevićem da je zahvaljujući brojnim aktivnostima rukovodstva opštine Nikšić napravljen snažan iskorak koji je vidljiv svim građanima.

Premijer je čestitao rukovodstvu opštine Nikšić i građanima Dan opštine – Dan oslobođenja grada – 18. septembar i istakao spremnost Vlade da nastavi da sa rukovodstvom opštine Nikšić radi na daljem razvoju Opštine sa ciljem privlačenja investicija i podizanja kvaliteta života građana.

Predsjednik Opštine informisao je premijera da je finansijska situacija u javnom sektoru u Nikšiću konsolidovana, da se plate redovno isplaćuju, da Opština ne duguje ni jedan euro poreza i doprinosa kao da se sve finansijske obaveze redovno izvršavaju kako prispijevaju. Rukovodstvo opštine Nikšić informisalo je predsjednika Vlade i o projektima koji su uspješno izvedeni poput gradskog kolektora i niza lokalnih vodovoda te o razvojnim planovima koji uključuju, između ostalog, valorizaciju zemljišnih vodnih potencijala i plan podizanja nivoa Aerodroma „Kapino polje“ kako bi mogao biti korišćen za komercijalni saobraćaj.

Na sastanku je zajednički zaključeno da posebno dobru vijest predstavlja činjenica o pojačanoj investicionoj aktivnosti u sektoru izgradnje objekata kao i da predloženi Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata pruža nove šanse za razvoj.

Rukovodstvo opštine Nikšić posebno je istaklo da u potpunosti podržava predloženi zakon.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Marko Radojević i sekretarka za finansije Sanija Fatić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?